LOMBOK
AIRPORT
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

LOMBOK AIRPORT
Bandar Udara Internasional Lombok

"Op 22 juni zetten we voet op Lombok. In het nieuwe Lombok International Airport werden we opgewacht door tientallen opdringerige taxichauffeurs die ons een dure rit wilden aansmeren naar de hoofdstad Mataram, waar we een hotelletje hadden voor een nacht. Nee nee, er zou geen lokale bus zijn naar Mataram, maar plots stond hij in een keer voor onze neus! Voor een Eurootje konden we zo instappen. "


Lombok International Airport

          Boot of vliegtuig zullen velen zich afvragen en dan kiest men voor de boot als men van Bali komt. Vanuit Java of andere bestemmingen zal men voor het vliegtuig kiezen. Hoewel sommige sterk verouderde sites u in Mataram willen laten aankomen, is dat niet mogelijk. Voor 2011 was de luchthaven Selaparang Airport Lombok bij Mataram dè internationale luchthaven, maar reeds sinds oktober 2011 heeft men een nieuwe luchthaven geopend. Dit is nu de belangrijkste luchthaven en officieel heet hij: Bandar Udara Internasional Lombok (Internationale luchthaven Lombok). De luchthaven bevindt de buurt van de drie dorpen Tanak Awu, Pujut en Penujak in het centrum van Lombok. Nu is Lombok bereikbaar voor mensen uit Singapore met Silk Air.
De nieuwe luchthaven heeft een langere start/ landingsbaan van 2750 meter en deze is nu net zo groot als Ngurah Rai-luchthaven op Bali. Maar de start/ landingsbaan is nog te kort om volledig geladen wide-body vliegtuigen te ontvangen, die intercontinentale lange afstandsvluchten uitvoeren.

Het is van de nieuwe luchthaven naar Mataram 40 km en naar het toeristisch gebied van Senggigi ongeveer 55 km. De verkeerstoren is 50 meter hoog en de verkeersleider gaat met lift naar boven. De vilkaan Rinjani tooornt trots boven de verkeerstoren uit.
De luchthaven bestaat uit één terminal voor zowel binnenlandse als internationale vluchten. Luchtvaartmaatschappijen die op de luchthaven van Lombok opereren, zijn Garuda Indonesia, Lion Air, Wings Air, Silk Air, Citylink en AirAsia. Jetstar, de Australische luchtvaartmaatschappij vliegt 4x per week naar Lombok om daarna door te vliegen naar Bali.
De gebouwen zijn ontworpen op basis van een "groene ontwerpprincipe" en hebben "gouden boogdakvorm". Het symbool van een traditionele rijstschuur en tevens symbool voor toekomstige welvaart op Lombok.

 

Eenmaal in de luchthaven vind je restaurantjes, een kiosk (bladen, kranten), koffierestaurant en een winkel waar echte zeeparels kunt kopen.
De internationale luchthaven van Lombok is toegetreden tot de lijst van luchthavens in Indonesië, waar de inwoners van veel landen 30 dagen lang een gratis visum kunnen krijgen, mits ze rechtstreeks naar Lombok vliegen. Je hebt nog steeds een visum nodig, maar je hoeft er gewoon niet voor te betalen. Vereist is, dat je paspoort 6 maanden geldig is en je beschikt over een retour of via ticket. Het visum kan niet worden verlengd. Als je denkt, dat je langer wilt blijven, vraag dan om een betaald visum en dat kost u dan US 35. Alleen een betaald visum kan later worden verlengd.


Check in


Als je aankomt en de bagage van de band hebt gehaald, kun je bij de terminal een auto huren. Het verkeer is niet zo druk, als op Bali, maar kijk toch uit en sluit verzekeringen af. Vaak krijgt een buitenlander de schuld, als er een aanrijding wordt gemaakt.
Ga je met de taxi, dan varieert de prijs natuurlijk, want elke bestemming heeft een andere prijs. Meestal zit je wel zo'n 4 uur in de taxi, voordat je bijvoorbeeld in Senggigi bent. Maar geloof het of niet, alle chauffeurs blijven vriendelijk en aardig. Bussen zijn een goed haalbaar alternatief om op je bestemming te komen.

"Het dorpje was relaxed. Het strand was niet toeristisch en je had dus een strand bijna voor jezelf alleen. Het water was ook kraakhelder. In ons favoriete restaurant 'Sun Set' hebben we drie dagen heerlijk gegeten. Verse vis en als hoogtepunt voor het eerst in ons leven: kreeft! Weer een ervaring rijker.
Een scooter wilden we huren, maar we hebben dit uiteindelijk niet gedaan. De scooter, die we bijna zouden gaan huren, had geen nummerbord en was onverzekerd. Er hing een luchtje aan. Niet gedaan dus. Dagje zwembad gepakt.
Verder hebben we de lokale supermarkten leeggeroofd, als het gaat om de Magnum Gold. Die hier tot voor kort voor een prikkie te krijgen was."

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |