BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

Klimaat

"Het klimaat van Bali is het hele jaar door warm en aangenaam. Overdag was het in maart ongeveer 35 graden, 's nachts rond de 25 graden en de watertemperatuur varieerde van 28 tot 30 graden. Met uitzondering van Secret Bay in het noordwesten, daar was de watertemperatuur maar 25 graden."

Het klimaat op Bali is een tropisch regenwoud klimaat. Het kent twee seizoenen. Vanaf oktober tot april is het regenseizoen. Er valt dan iedere dag wel een bui en de luchtvochtigheid ligt dan een stuk hoger. Vanaf april tot september is het droge seizoen.
Door de ligging bij de evenaar is de temperatuur gedurende het hele jaar vrijwel constant, wel komen er op het eiland temperatuur verschillen voor. De temperaturen ligging het hele jaar door vrijwel rond de 30-31 graden. ‘s Nachts koelt het vrijwel altijd af naar 22 tot 25 graden Celsius.
De binnenlanden hebben grotere hoogtes en daarom daalt inlands de temperatuur ook . Boven op de bergen is het een stuk kouder. Daarnaast is er een behoorlijk temperatuur verschil tussen het noorden en zuiden. Aan de zuidkust is het gemiddeld zo’n 5 °C warmer dan aan de noordkust.

Klimaat op Bali

Bali kent twee seizoenen: het natte seizoen en het droge seizoen. Het natte seizoen loopt van oktober tot en met maart. Het droge seizoen loopt van april tot en met september.
Het droge seizoen betekent niet, dat er geen enkele regenbui valt. De hoeveelheden zijn echter beduidend minder, dan in het natte seizoen en ook de frequentie van de buien ligt beduidend lager. Met name aan de noordkant van Bali merk je dat er veel minder regen valt. Zonzoekers zullen op Bali over het algemeen niet teleurgesteld worden
Bali ligt gunstig als het gaat om orkanen. Ten zuiden van Indonesië en Bali kunnen orkanen zeker voorkomen, maar tot aan Bali reiken ze nooit. Dat komt omdat Bali net buiten het gebied ligt waar orkanen kunnen ontstaan.

 

 

Het natte seizoen heet ook wel het regenseizoen. In het natte seizoen is vooral sprake van hevige, tropische buien. In het natte seizoen heb je inderdaad te maken met één of meerdere overwegend regenachtige dagen. Op de meeste dagen is er echter gewoon sprake van wolken en zon, die elkaar afwisselen en af en toe een bui. Meestal is er sprake van een flinke bui aan het einde van de middag, waarbij er redelijk veel neerslag in korte tijd kan vallen. In de meest extreme gevallen kan er lokaal tijdens een flinke onweersbui zoveel regen vallen dat er overstromingen plaats vinden. In het natte seizoen ligt de relatieve luchtvochtigheid hoger, waardoor het klammer en benauwder aanvoelt dan tijdens het droge seizoen.
Zowel toeristen als locals kunnen tijdens het regenseizoen weleens verrast worden door dergelijke, hevige buien. In het natte seizoen kan de zon toch nog 7 tot 9 uren per dag schijnen.

Bali is bedekt met tropisch regenwoud en er zijn vele natuurlijke bezienswaardigheden, zoals watervallen, vulkaankraters, ravijnen en kratermeren. Omdat het merendeel van de bevolking het Balinees hindoeïsme aanhangt, zijn er op het hele eiland vele prachtige tempelcomplexen te vinden. Ook vindt men er prachtige rijstvelden en pittoreske dorpjes.

Voor vrijwel heel het jaar geldt de hoogste UV-index, wat betekent dat je zeer voorzichtig moet omgaan met blootstelling aan de zon. Vermijd de felste uren (11-15 uur) in de zon en gebruik zoveel mogelijk bescherming in de vorm van zonnebrandmiddelen met hoge UV-beschermingsfactor.

 De gemiddelde temperatuur en neerslag op Bali:

De oranje vakjes geven de beste reistijd aan.

 

 

 

   

 

 


Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |