BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
  CANDIDASA
   -- Candidasa
   -- Candidasa Goa Lawah
   -- Candidasa Map & Hotels
   -- Candidasa Pasir Putih
   -- Candidasa Tirta Gangga
   -- Kerta Gosa
   -- Lempuyang Luhur
   -- Pura Besakih
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

CANDIDASA

"Na de lunch lopen we door Candidasa. De lotusvijver en het hele dorpje wordt op de foto gezet en Peter praat met de zeer vriendelijke vissers, Balinezen met van hout en bamboe gemaakte bootjes. Ze vinden het leuk, omdat het aantal toeristen hier toch al gering is. Echt vriendelijke mensen, ze verkopen je niets, maar praten over de toekomst, of het de 1e keer is dat je op Bali bent, of je terugkomt, hoe je het vindt enz. Een relaxe, fijne sfeer.

          Candidasa is een voormalig vissersplaats gelegen aan een baai aan de oostkust van Bali.

Over de oorsprong van de naam Candidasa bestaan twee verschillende verklaringen. De eerste verklaring vertelt ons, dat de naam is afgeleid van een oud Balinese woord, dat "tien tempels" betekent.

De andere verklaring is dat andere wetenschappers suggereren, dat de naam afkomstig is van het standbeeld van de vruchtbaarheidsgodin Hariti. Het beeld bevindt zich in het lagere deel van de tempel, omringd door tien kinderen. De tempel is een pelgrimsbestemming (de naam Candi Dasa stamt oorspronkelijk van Cilidasa, wat ‘tien kinderen’ betekent).

Kinderloze echtparen komen nog vaak naar de tempel op zoek naar hulp van haar. Hoe dan ook, de tempel tegenover de lagune, wordt nog steeds vaak gebruikt voor ceremonies door de inwoners van Candidasa en de omliggende dorpen. Ook auto- en vrachtwagenchauffeurs maken van de gelegenheid gebruik om hun voertuig nèt buiten de ingang te laten zegenen.

Gedurende de zeventiger jaren is het toerisme ontzettend toegenomen en zijn er in Candidasa steeds meer hotels en resorts gebouwd. Candidasa ligt aan een mooie lagune. Er zijn ook enkele bungalowparken en thermale baden in Candidasa, waardoor de plaats erg in trek is bij toeristen. De plaatselijke tempel is Pura Candi. De baai is een bij duikers geliefd duikgebied. Het dorp Bugbug en het witte strand Pasir Putih (ook wel Virgin Beach genoemd) liggen circa vijf kilometer in noordelijke richting. Even ten zuiden van Candidasa ligt de oude inheemse plaats Tenganan.

Het is er nog niet druk maar Candidasa bezit wel veel bars en restaurants om gezellig te kunnen nagenieten van de activiteiten van die dag.

 

Ondanks het smalle strand, dat Candidasa heeft, heeft het genoeg andere bezienswaardigheden te bieden als mooie tempels en culturele locaties.
Vanuit Candidasa kunt u alle activiteiten regelen welke in oost en noord-oost Bali te doen zijn zoals duiken, snorkelen (bij Amed), excursies naar de markt in Amlapura, Klungkung, Besakih tempel, Bratan meer, tempel van Bangli, inkopen doen in Ubud en Sukawatti, naar diverse waterpaleizen zoals Tirtagangga en Ujung, wandeltochten in de prachtige omgeving en uitkomen in het plaatsje Tenganan. Candidasa is tevens een goed vertrekpunt om een paar dagen met de veerboot vanaf Padang Bay naar Lombok te gaan of naar het eiland Nusa Penida.

Er zijn de laatste tijd heel veel leuke en nieuwe restaurants bij gekomen. Een heel stuk verbeterd t.o.v. 5 jaar terug. Allemaal gesitueerd in de hoofdstraat. Het eten is goed en verzorgd. Veel restaurants en bars hebben bijna allemaal WiFi.
Tegenover het politiebureau is er een kleine markt, de Pasar Batu Madeg. Het is een populaire plek voor de lokale bevolking om hun bungkus te kopen, meeneemgerechten. De markt blijft 's avonds open tot de laatste klanten naar huis zijn gegaan.
Breng ook eens een bezoek aan de Candidasa Orchid Garden met zijn vele soorten orchideeën en andere kleurrijke bloemen. Candidasa ligt ook gunstig voor excursies naar Besakih en Tirtagangga, en verder weg naar Amed. Je kunt van hieruit ook gemakkelijk een beklimming van de Gunung Agung of Gunung Batur regelen.
Drie kilometer ten noorden van Candidasa ligt het beroemde traditionele Bali Aga-dorp en weefcentrum Tenganan, terwijl oostelijk de plaatselijk belangrijke heuveltoptempel Pura Gumang ligt.

Verdere excursies in de omgeving:

 • Naar Amlapura o.a. Waterpaleis en markt
 • Naar Klungkung, markt en diverse musea
 • Bezoek aan tempels oa. Besakih tempel en Tanah Lot
 • Bratanmeer en vulkaan Kintamani
 • Bezoek aan Ubud, hét kunstenaarsstadje
 • Wandeling langs de sawah´s en trekkings
 • Bezoek aan Tenganan; Bali Aslih dorp
 • Bezoek aan de eilanden Lombok, Gili eilanden Nusa Penida en Lembongan
 • Bezoek aan White Sand Beach evt. met traditionele prauw (zwemmen / snorkelen)
 • Duiken, snorkelen in Padang Bai en Amed.

Winkelen in de omgeving:

 • Traditionele markt in Sukawati
 • Diverse markten (zie hierboven)
 • Denpasar, Kuta en Sanur

Overnachten in Candidasa kan bijvoorbeeld in een kleinschalige accommodatie, direct aan de kust gelegen. Vanuit het zwembad kijk je uit over de zee met kleine rotseilanden. Van Verre heeft de unieke plekken gevonden.

Hoe kom je in Candidasa?
Je neemt een taxi vanaf het vliegveld. Dit zijn vaste prijzen, wanneer je een kaartje koopt bij het taxi-loket, dat zich nèt buiten de aankomsthal bevindt. Dus even de deuren door naar buiten. Binnen anderhalf uur (afhankelijk van het verkeer) heb je de 65 km naar Candidasa afgelegd.

Klik voor Plattegrond en de beste hotels van Candidasa hier <klik>

Reisverslag:

"Deze dag was gelukkig door ons gebombardeerd als stranddag. Voor mij gold echter dat ik al om 5.45u opstond. Ik was zo gek om zo vroeg in de morgen naar Amed te rijden (een uur rijden naar het uiterste noordoost-punt van Bali), een vissersdorpje waar rond 7 uur alle vissersbootjes terugkomen van vissen op zee. Ik had dat weer ergens gelezen en dacht 'ik kom hier misschien nooit meer, dus laten we dit maar doen'. Daar stond ik dus alleen in. Maar dat mocht de pret niet drukken: nadat ik de opgaande zonneschijn op de vulkaan Gunung Agung mocht aanschouwen, reden wij naar de kust, waar ik de honderden bootjes op de zee kon zien. Kleine vissersbootjes met allemaal verschillende kleuren zeilen, allemaal op weg terug naar huis. Wat een mooi schouwspel! Ik ben blij dat ik zo vroeg ben opgestaan om dit mee te maken. Voor Balinezen dagelijkse kost, voor mij een dankbaar gevoel dat ik hier zomaar getuige van mocht zijn. We reden bovenlangs de kustlijn, zodat ik de vele bootjes van noordoost tot noordwest kon zien, maar ook langs de kust zelf, waar we uitstapten en zo zelf konden zien wat de vissers binnenbrachten. Dit was soms niets (wat tot zichtbare frustraties bij de schippers leidde), maar soms emmers vol makreel. Hele families c.q. buurten rukten uit om de schippers te helpen. Het was een leuk gezicht. Via de bochtige weg langs de kust waar we nog enkele malen stopten in verband met niet-te-missen-fotomomentjes, kwamen we nog een wegopbreking tegen: een Caterpillar stond een rotswand uit te houwen, terwijl enkele vrouwen de losse rotsblokken op hun hoofd(!) wegdroegen. Dat gaat bij ons wel anders...
Nadat wij nog snel had ontbeten bij een lokale warung (winkeltje/restaurantje) onderweg, kwamen we aan bij het hotel. We waren 3,5 uur weggeweest! Ik kon gelijk aanschuiven bij de heren, die net aan het ontbijt zaten. Daarna tassen gepakt, uitgecheckt en op naar het strand! Men bracht ons naar White Sand Beach, iets ten oosten van Candidasa. En hoe fijn was dat: onze eerste stranddag! Ik heb genoten van een massage, we hebben een visschotel op het strand gegeten, gezwommen in de heerlijk verfrissende golven: deze dag namen ze ons niet meer af! Aan het eind van de dag vond er wederom een hindoeïstische ceremonie plaats: een groot goudkleurig beeld werd in zee achtergelaten, nadat het was bezongen, beklingeld (iemand klingelde minutenlang met een belletje) en met offertjes was bekleed door de prachtig geklede groep mensen die rondom het beeld op het strand zat. Rond vijf uur haalden we onze bagage weer op bij het hotel."

 


Abalone Resort

Het Abalone Resort ligt aan het Balini-strand in Buitan-Manggis (Candidasa) en beschikt over een buitenzwembad en massagediensten. Op het strand kunt u duiken en snorkelen. In het gehele resort is gratis WiFi beschikbaar. Met de auto bent u in 15 minuten in het centrum van Candidasa en in 2 uur bij de luchthaven Ngurah Rai. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een terras met uitzicht op de zee. Ze beschikken over een eigen badkamer met een douche en toiletartikelen. Sommige kamers hebben een flatscreen-tv met satellietzenders, een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. U kunt een fiets huren om de omgeving te verkennen, of uitstapjes maken die georganiseerd worden door de excursiebalie. Er is tevens een wasservice beschikbaar. In het restaurant van het Abalone Resort worden Indonesische en westerse gerechten geserveerd.

Meer informatie en foto's: Abalone Resort |klik nu|

 


 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |