BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

Brahma Vihara Ashmara
een boeddhistische tempel


Brahma Vihara Ashmara


              
Brahma Vihara Ashmara is een boeddhistische tempel en klooster in Noord-Bali, in de buurt van Lovina. Het is méér dan alleen een "toeristische attractie". Het wordt nog steeds gebruikt, en u kunt hier mediteren en in de Ashram verblijven (leefgemeenschap en ontmoetingsplaats). De Brahma Vihara Ashmara is ook de grootste boeddhistische tempel in Bali. Het ligt op een golvend terrein bij het dorp Tegehe, ongeveer 22 km ten westen van Singaraja en op 11 km van het toeristische Lovina.

De boeddhistische tempel is niet toeristisch, de entree is gratis, maar donaties zijn welkom. Zelfs de sarongs, die je nodig hebt om de tempel binnen te gaan, zijn gratis. De boeddhistische tempel ligt in de heuvels en biedt een mooi uitzicht. Er wordt verondersteld, dat boeddhistische monniken zich in de 6e eeuw in het noorden van Bali vestigden. De boeddhistische invloed op de de Hindoe-religie van Bali is dus merkbaar.
Het terrasvormige complex heeft een paar meditatie ruimtes met gouden Boeddha's, en een aantal Boeddha beelden in de tuin.
Op het hoogste terras van het complex bevindt zich een Stoepa, die een kleine versie van de Borobudur op Java is. In de tempel vind je verwijzingen naar de Borobudur.

 

Brahma Vihara Ashmara is een boeddhistische tempel, die gebouwd werd tussen 1960 en 1970. Officieel werd de tempel pas in 1973 geopend. Eigenlijk was er al een Boeddhistische tempel gebouwd bij de warmwaterbronnen van Banjar Tegehe, maar er waren toentertijd weinig aanhangers van Boeddha. Toen er steeds meer boeddhistische aanhangers kwamen, werd de Brahma Vihara Ashmara uiteindelijk gebouwd op een groot stuk land. Groot genoeg om een Borobudur miniatuur te bouwen, dat op het zuidelijke deel van de Brahma Vihara Ashmara ligt.


Miniatuur van de Borobudur

In principe zijn er 5 complexen van gebouwen:

  • Upasatha Gara: deze ligt op de top van de westelijke heuvel. Het is een comfortabele en een rustige plek. Op de muur is er een afbeelding van Boeddha's geboorte te zien en in het midden is er boeddhistische standbeeld wanneer hij de verlichting heeft bereikt. Deze ruimte werd gebruikt voor religieuze en rituele activiteiten van de kandidaat monnik. Hier legden ze ook hun belofte af.

  • Dharmasala: ligt in het oostelijke gebied. Dharmasala kamer is een soort van een ruimte voor het geven van lezingen. Deze kamer is ook een plek voor het geven van preken en andere spirituele activiteiten.

  • Stoepa: is een reusachtige bel-achtig gebouw en ligt in de noordwest hoek. De muren zijn gemaakt van beton met een gesneden op reliëf, die zeer interessant is. In de Stoepa worden veel heilige boeddhistische dingen bewaard, die licht en brandbaar zijn.

  • Bodi boom: in de noordwesten is er een grote Bodi boom, die versierd is. Onder een bodiboom bereikte Boeddha de verlichting. Op deze plek komen bezoekers gewoonlijk voor meditatie vooral op ASUDA en Waicak (Wesak) dagen.

  • Kuti: in het Vihara complex zijn er kamers, die Kuti worden genoemd. Deze kamers zijn voor monniken en studenten, die hier studeren. Maar het is ook een plek, waar de Monniken oefenen.


De "gouden" liggende en zittende Boeddha

Als je alles goed bekijkt zul je veel boeddhistische beelden vinden. Onder zijn er twee mooie: een Parinirwana en een Boeddha beeld. Beide zijn gemaakt van brons bekleed met bladgoud bedekt uit Thailand en Sri Lanka. Deze beelden vind je in verschillende kamers. De Boeddhistische Parinirwana is een liggend beeld, voordat het naar het nirvana afreist. Er zijn ongeveer nog 31 beelden. Ze zijn gemaakt van zandsteen of beton met daarop het teken, dat er 31 verschillende bestaansniveaus (of werelden) zijn, waarin wezens wedergeboren kunnen worden. Belangrijke feestdagen bij Brahma Vihara Ashmara zijn Waicak of Wesak(geboorte van Boeddha), dat gevierd wordt bij Purnamasiddhi (Volle maan). Meestal eind mei/ begin juni.

De volgende feesten worden gevierd:

  • WESAK: het feest van de verlichting van de Boeddha. Dit wordt meestal gevierd op of rond de volle maan in mei.

  • De GEBOORTEDAG van Boeddha

  • PARINIRVANA: het vieren van het heengaan en bereiken van de uiteindelijke Verlichting van de Boeddha.

Uit een reisverslag:

"Brahma Vihara Ashmara ligt op een heuvelachtig terrein bij het dorp Tegehe en biedt een mooi uitzicht over de omgeving. Deze tempel is meer dan alleen een 'toeristische attractie'. Deze tempel is nog steeds in gebruik, je kunt hier mediteren en een verblijf in de Ashram is ook mogelijk.
De boeddhistische tempel is niet toeristisch, de entree is gratis, maar donaties zijn welkom. Op het hoogste terras van het complex bevindt zich een prachtige stoepa, die een kleine versie van de Borobudur op Java is. Al met al is deze tempel zeker een bezoekje waard."

 

 

 

 

 

 Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |