BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

De Ulun Danu Bratan

"De volgende stop was de Bratan tempel die om de hoek lag van de ochtendmarkt in Candi Kuning. Het was echt letterlijk een straat verder rijden, waar Dewa ons op de parkeerplaats van de tempel dropte. En ondanks dat ik het toch gepast vond om een sarong over mijn schouders te dragen ľ wordt het bij deze tempel niet verplicht om een sarong te dragen. Vervolgens loop je langs wat kraampjes naar het park waar de tempel staat. Het is een mooi en groen park. De tempel is verdeeld over meerdere eilandjes en is een ode aan Dewi Danu, de godin van de wateren."

          De Ulun Danu Bratan is een Balinese Pura, een hindoe´stische tempel op Bali. De Pura Ulun Danu Bratan ligt in het noordwesten van het eiland bij het Bratan-meer. Dit is een kratermeer. Het kratermeer ligt tussen diverse bergen in, het is hoger gelegen en daardoor is het er een stuk koeler dan op de lager gelegen gebieden op het eiland.

De tempel is gewijd aan de godin Dewi Danu, de godin van het water, meren en rivieren. Dit meer speelt een belangrijke rol in de irrigatie van het zuidelijk deel van het eiland. De godin Dewi Danu zorgt dat alles in goede banen loopt en daarom moet zij vereerd worden. Het complex werd in 1633 gebouwd door de koning van Mengwi. Het is verdeeld over verschillende eilandjes. In de natte periode ligt de tempel nog op een eiland, maar in het droge seizoen is de waterstand vaak laag en kun je er naar toe lopen.

Een Banyan boom overschaduwt de ingang van de tempel. Eenmaal door de ingang leidt het pad u langs mooie, verzorgde tuinen en een indrukwekkende boeddhistische stupa naar de belangrijkste tempel. Aan de oever van het meer bevinden twee gebouwen (Meru's) met meerdere, rieten daken.

 

Als je met een kano het meer op kan varen, zul je het  Lingga Petak-vruchtbaarheid-heiligdom in het meer vanzelf vinden.
De pagode met elf daken siert op menig ansichtkaart of reisgids. De Meru, met elf daken is gewijd aan Shiva en zijn gemalin Parvati. Ook Boeddha (als re´ncarnatie van Vishnoe) heeft een plaats in de hindoe´stische godentempel. Het Bratan-meer staat bekend als het "heilige bergmeer", de omgeving is zeer vruchtbaar. Het ligt op 1239 meter hoogte en het klimaat is daardoor koel. Hierdoor kan het behoorlijk koel en vochtig zijn en het is dan ook geen overbodige luxe om een trui of jas mee te nemen!

De Ulun Danu Bratan tempel is dagelijks geopend tussen 7.00 en 17.00. Bij de parkeerplaats heb je wat souvenir winkeltjes en hier kun je tevens een snack of drankje kopen. Er zijn dieren in kleine kooien en je hebt de mogelijkheid om een slang te aaien. Je kunt je ook laten vermaken door een grote vleermuis.

Dichtbij vind je ook nog twee kratermeren Buyan en Tamblingan.
Het bergdorp Bedugul ligt vlakbij de tempel. Hier vind je ook nog twee andere attracties in deze streek: de Bedugul Botanische tuinen en het 'Treetop Adventure Park'. Het is in Bedugul een leuke ervaring om zelf over de markt te lopen. De omgeving van het heilige bergmeer is zeer vruchtbaar en dus prachtig groen. Er heerst een serene schoonheid.
Candikuning is het kleine dorp aan de zuidelijke oever van het meer. Het dorp heeft een prachtig uitzicht over het meer en velen maken van de gelegenheid gebruik om hier foto's te maken. Waarschijnlijk zijn ze onwetend, dat je een bezoek aan de Bali Botanische Tuin in dit dorp niet moet missen. Na de foto-shoot wordt dit dorp wordt vaak door toeristen snel achter zich gelaten, zonder te weten dat er nog zoveel dingen zijn, die je hier kunt zien en doen.

Hoe kom je er?
Pura Ulun Danu ligt in het gebied van Bedugul en Tabanan in het centrale berggebied van Bali.
Aan de hoofdweg van Zuid-Bali met de noordkust verbindt. Van de plaatsen Lovina naar Singaraja.

De Ulun Danu Bratan tempel is dagelijks geopend tussen 7.00 en 17.00. Bij de parkeerplaats zijn enkele winkeltjes, waar je souvenirs, een snack of drankje kunt kopen. Het kan behoorlijk koel en vochtig zijn op deze hoogte en het is dan ook geen overbodige luxe om een trui of jas mee te nemen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ę 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |