2-WIELERS
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

Tweewielers

"Naast het verkennen van de omgeving staat ons nog een taak te wachten, slippers kopen! Want na een boottocht, autorit, restaurant, aankomst in hotel en scootertocht met blote voeten is het toch echt tijd om wat schoeisel te halen. Na een mooie weg langs de kustlijn met ongerepte stranden komen we in de hoofdstad Mataram aan. Enkele malen stoppen we om een shop te vinden en constant stoppen er mensen om te vragen waar we heen moeten. Een meisje is zelfs zo vriendelijk om ons naar een winkel te begeleiden. Met slippers van 80 cent om de voeten gingen we een moskee bezoeken en daarna op zoek naar een bekende tempel. "


Motorbike

          Auto of Tweewieler???? Je twijfelt tussen het huren van een auto op Lombok, of een tweewieler (motorfiets, scooter, bromfiets of fiets)? Ik adviseer je het huren van een tweewieler op Lombok. Maar... er gebeuren dagelijks wel ongelukken met toeristen die een tweewieler gehuurd hebben. Ze stappen te zelfverzekerd op en worden dan geconfronteerd met het anarchistische wegverkeer op Lombok. Er zou één ongeluk per dag in de Senggigi-regio worden veroorzaakt door toeristen. Een klein ongeluk kan je vakantie bederven of juist je vakantiebudget drastisch verminderen. Kijk dus goed, welke tweewieler je kiest en rij voorzichtig.

Het gemiddelde tarief voor de huur van een motorfietsje in de regio Senggigi is ongeveer € 5,00, maar als je hem voor meerdere dagen neemt, is de prijs bespreekbaar. De concurrentie is hoog in Senggigi, maar de prijs is bijna overal hetzelfde. Zorg voor een goede verzekering en neem een motorfiets van 120cm3, dan heb je geen rijbewijs nodig. Zorg, dat de aanmelding van de verzekering is gedaan, voordat je betaalt.
De overgrote meerderheid van de tweewielers in Lombok verkeren in goede staat, maar controleer voordat jezelf de weg op gaat de remmen, evenals de juiste werking van de koplampen en eventueel de claxon. Zorg ervoor dat tweewielers ten minste één spiegel hebben (een accessoire dat vaak overbodig wordt geacht in Lombok ...).

 

Het dragen van de helm is verplicht in Indonesië. Draag je helm! Hij beschermt je ook tegen kleine kiezels van het agressieve rijden van vrachtwagens of bij ongelukjes op onverharde wegen. En dan beschermt de helm je effectief tegen een zonnesteek!
Rijd altijd in een gematigd tempo en langs de linkerkant van de weg. Indonesiërs rijden hun motorfietsen meestal midden op de weg. Kijk uit voor de vele kuilen aan de zijkanten van de rijbaan.
Pas op voor straatverkopers die op hun motorfietsjes rijden met een lading, deze is soms onstabiel. Ze parkeren soms onverwachts bij het geringste teken van een potentiële klant. Pas ook op voor motorfietsen, die te zwaar beladen zijn met balen gras en met veevoer rijden.


Zorg ervoor dat uw voor- en achterlichten goed werken. Er is 's nachts weinig licht in de stad op Lombok en je licht zal meer dan nuttig zijn
Benzinestations in Lombok zijn vaak nieuw en goed uitgerust. Als u geen Bahasa spreekt, geef de winkelbediende dan een paar bankbiljetten uit en hij vult de tank van je voertuig. Geen tankstation? Langs elke weg, in elke hoek, vind je kleine kraampjes met eenvoudige glazen flessen gevuld met benzine (let op dat je geen olie in plaats daarvan koopt, de twee flessen zijn hetzelfde). Het bedrag is iets hoger dan bij het benzinestation, maar de verkoper moet een kleine winst maken.
Indonesiërs rijden altijd met hun vest achterste voren. Zo trekken ze deze aan om hun huid tegen de zon te beschermen.
 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |