BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

TIRTA GANGGA

"Vanochtend vroeg wakker in een schitterende omgeving. Rustig, mooi en je hoort de natuur letterlijk ontwaken. Een Homestay, zoals vorige vakanties was het niet maar effe niets doen is ook wel lekker.
We zouden om 11.00 worden weggebracht naar het volgende hotel maar we vroegen of het eerder kon. Zitten wachten in de hitte hadden we wel gezien. En zo lagen we 3 kwartier later bij het zwembad in Tirtagangga. Het hotel zit midden in een van de waterpaleizen die Bali rijk is. Veel toeristen maar echt een geweldig ... paleis. Zo mooi. Net als de kamer. De badkamer is buiten. Apart."


De vijver

               De Tirta Gangga - waterpaleis ligt in het dorp Ababi, het regentschap Karangasem, Bali, IndonesiŽ, ongeveer 75 km ten oosten van Denpasar. Slechts 8 km van Amlapura, het is ook een korte rit van de duikmekka's van Amed en Candidasa. Het complex is een koel plek in de oostelijke hooglanden en ligt op de zuidoostelijke helling van de hoogste berg van het eiland, Mount Agung. De oostkant van Bali is misschien niet zo hip, als het westelijke deel van het eiland. Maar toch, het voortreffelijkheid uitzicht in het oosten zal je versteld doen staan.
Tirta Gangga-waterpaleis heeft 1,2 ha aan zwembaden, vijvers, fonteinen en is omgeven door tropische tuinen. Je geniet van een adembenemend landschap met weelderige rijstvelden achter drie etages siertuinen met zwembaden, fonteinen, stenen beelden, stapstenen, visvijvers en luchtige paviljoens.

De Tirta Gangga betekent letterlijk water uit de Ganges (de heilige rivier de Ganges in India) en het is een plek van enige eerbied voor de hindoe-Balinezen. Strikt genomen verwijst de naam naar het waterpaleis, dat hier werd gebouwd in de late jaren 1940 tot de jaren 1950 door Gusti Gede Djelantik, naar een voormalige heerser van het koninkrijk Karangasem.

Het middelpunt van het paleis is een fontein van elf verdiepingen en er zijn veel mooie gravures en beelden die de tuinen sieren. Het eigenlijke waterpaleis is het belangrijkst, maar ook de tuinen, de enorme kooivissen en de met lente gevoede zwembaden zijn de moeite waard.

 

Bij het binnenkomst van het paleis is het eerste wat je ziet de vijver, waar rijen voogdfiguren met knuppels netjes zijn gerangschikt. Ook zijn er veelhoekige stapstenen geplaatst, waarmee bezoekers de vijver kunnen 'verkennen'. Dit maakt het mogelijk om de oude en relatief grote gouden karpers van dichtbij te bekijken in de heldere en ondiepe vijvers.


Achter de eerste vijver is de centrale torenhoge fontein, opnieuw met beelden van de beschermer onderaan. Deze 10 meter hoge fontein heeft elf rijen met bovenaan de vorm van een lotus. Het spuitende water spat naar beneden over de verdiepingen om een koelend effect en een rustgevend gevoel te geven.
Op het lager gelegen gedeelte van de waterbron zijn twee heldere zwembaden. Een van deze dient als een openbaar kleuterbad en de bezoekers zijn van harte welkom om hier te zwemmen.
De zwembaden hebben een ontwerp dat teruggrijpt op de oude dagen en bestaat uit zandsteen en natuurlijke materialen. Verschillende dieptes zorgen ervoor dat alle leeftijden van de zwembaden kunnen genieten. De grote vijver van 100 m≤ aan de zuidkant van het complex is gevuld met grote gouden karpers en andere grote vissen en zwemmen is hier verboden. Twee bruggen verbinden de zijkanten van de vijver, met sierlijke mythische Balinese drakenbeelden aan de zijkanten.
Je kunt de vissen voeren en een gedenkwaardige foto maken in Tirta Gangga om je bezoek te beŽindigen.


Zwembaden

Uit een reisverslag:

"De toeristen komen dit kleine dorpje niet alleen bezoeken vanwege de fantastische omgeving maar ook omdat hier zich de Koninklijke paleistuinen bevinden met daarin de Koninklijke baden. Deze Koninklijke tuinen zijn niet openbaar, maar toegankelijk na het betalen van entreegeld. Wij konden ons voor een paar dagen koning en koningin van Bali wanen. Wij hadden namelijk een verblijf binnen de muren van de paleistuinen. Wat een luxe! Na aankomst in ons verblijf hotel Tirtagangga hebben we allereerst genoten van de prachtige paleistuinen. Daarna zijn we buiten de muren de omgeving gaan bekijken."

 

 

 

 

 Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |