TANJUNG
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  TANJUNG
  -- Tanjung
  -- Tiu Pupus Waterval
  -- Pantai Tebing
  -- Pura Medana
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

TANJUNG

"De vijfde dag ben ik naar Tanjung A’an beach gegaan. Dit strand bestaan uit een gehele baai waar veel lokale mensen vissen en maar weinig toeristen komen. Achter de baai, als je over de heuvels heen klimt, zijn vele kleine stranden die niet worden bezocht en nog ongekend zijn. Ook deze dag hebben we weer sunset gekeken vanaf de heuvels."


Tanjung schommelen

          Tanjung is een dorpje in en tevens provincie hoofdstad van Noordelijk Lombok. Het ligt dichtbij de beroemde noordelijke Gili-eilanden en is een groeiende toeristische bestemming. Er zijn momenteel vijf resorts in de omgeving, waaronder Lomboks meest prestigieuze resort, The Oberoi Lombok op Medana Beach. De golfclub van Kosaido ligt op het nabijgelegen schiereiland Sira. De Medana Bay Marina biedt moderne aanleg- en ankerplaatsen naar het gebied. De gevestigde hotels en resorts in de regio Tanjung bieden ophaaltransfers van en naar de luchthaven bij Praya.
Er is ook een markt met traditionele producten en een klein regionaal openbaar vervoer, dat van Tanjung een knooppunt maakt.

Het dorp Tanjung wordt doorkruist door een tweebaansweg, die de westkust van het eiland via het noorden, verbindt met de oostkust. Je rijdt dan via het noorden rondom de vulkaan Rinjani, die je kunt beklimmen.
Er rijden taxi's en bemo's in Tanjung. Zij verbinden Tanjung met de plaatsen Bangsal, Sira, Medana, Senaru en andere bestemmingen in Lombok.
Als je vanuit Bali naar Lombok met de boot wil reizen zijn er twee opties. De eerste is de boot te nemen naar de noordelijke Gili Eilanden en vandaar door te varen naar Bansal. Vanuit Bangsal kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer in Tanjung komen. De twee is te reizen via Lembar. Dan moet je vanuit Lembar, dat in het zuidwesten ligt, naar Tanjung in het noorden te reizen. Veel bemo's rijden naar de hoofdstad Mataram.

 


Lunch en diner


Veel Bemo-chauffeurs zijn terughoudend om verder naar het noorden te rijden dan Mangsit, dat ten noorden van Senggigi ligt. Vanaf Mangsit dalen de passagiersaantallen in de bemo drastisch. Als u van Ampenan of Senggigi naar Tangung de westkust richting van Tangung wil, kan de bemobestuurder op een gegeven moment terug willen rijden, als hij niet voldoende passagiers in zijn auto heeft. Bemo's stoppen meestal met rijden, wanneer het begint te schemeren.

Traditionele vissersboten, bekend als jukung, bevaren de wateren rondom Tanjung. Ze zijn direct herkenbaar aan hun twee steunbalken, aan beide zijden aan de romp bevestigd. Zoals bij een catamaran, bieden deze meer stabiliteit bij zwaar weer. De boten kunnen ook worden gehuurd op de nabijgelegen stranden van Bangsal en Teluk Nare, ofwel rechtstreeks bij één van de eigenaren. De jukung wordt vaak wit geschilderd met heldere decoraties in blauw of geel.
Als je de mogelijkheid hebt om een keer mee te varen, dan moet je aan de zijkant gaan zitten. Dit alsof je aan het surfen bent over het water. Bij gunstige wind kunnen de jukungs over de oppervlakte van de oceaan scheren in een vrij hoog tempo. Junkungs worden op Lombok ook wel peharu genoemd.


Strand

De meeste toeristische activiteiten in Tanjung draaien rond de resortgebieden op Sire beach en Medana, met duik-, snorkel- en wandelactiviteiten beschikbaar. Tanjung is goed gelegen voor uitstapjes naar de berg Rinjani en Senaru, de Gilli-eilanden en de noordoostkust. Volgens de plaatselijke legenden werden twee van de oudste dorpen op het eiland, Bayan en Sembalun, gesticht door een prins van Majapahit. Beide dorpen zijn gemakkelijk bereikbaar en liggen in de buurt van het Tanjung-gebied.
Er zijn vis- en bootcharters beschikbaar om het gebied langs dit deel van de westkust van Lombok te verkennen.

In het Tanjung-gebied worden lokale vrijwilligersprogramma's georganiseerd. De mogelijkheid bestaat om aan één van de ontwikkelingsprojecten deel te nemen of te bezoeken. Verschillende mogelijkheden zijn er op het gebied van regeneratie van koraal, landbeheer en rehabilitatie, en programma's voor landbouwontwikkeling. Je kunt ook gewoon en groep lokale mensen helpen met wat ze die dag te doen hebben. Specifieke vaardigheden zijn niet vereist voor deelname. Sommige bezoekers kiezen ervoor vrouwen te helpen en op het veld te werken. Er zijn dus opties van zeer korte bezoeken tot langere verblijven met deelneming aan een specifiek programma. Om een verblijf te ervaren en te werken in een bergdorp, zou een paar dagen voldoende zijn om bergleven mee te maken.

Uit een reisverslag:

"Onderweg zie je veel natuur, veel groen, kleine mini dorpjes bestaande uit 5 huizen en mensen die nog ‘traditionele beroepen’ uitoefenen. Er waren veel mensen aan het ploegen op de velden of de rijstvelden aan het bewateren en langs de weg liepen ook veel buffels. Deze buffels liepen in kuddes en er was één hoeder die de hele kudde loslopende buffels aanstuurde met één houten stok. Het uitzicht over de velden en heuvels is echt geweldig. Er is geen vervuiling langs de weg en je hebt een mooie kijk op de ongerepte natuur. De kinderen spelen gewoon vrij in de velden, rennen naakt rond in de modder en proberen buffels te vangen met een katapult."

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |