BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

TANAH LOT

"Tanah Lot is de belangrijkste van de vele zeetempels, die langs de zuidkust van Bali gebouwd zijn.De naam betekent letterlijk Aarde (Tanah) en Zee (Lot).
Tanah Lot is gebouwd boven op een rots in zee. Bij de Tanah Lot, een tempel op een uit zee oprijzende rots, kun je een prachtige zonsondergang zien. Onder het genot van een heerlijk koude Bali Hai hebben wij een prachtige zonsondergang aanschouwd."

Tanah Lot bij ruw weer
Tanah Lot storm op komst

               De Tanah Lot tempel is gelegen aan de westkust van Bali bovenop een grote rots in de zee. De naam betekent letterlijk aarde (Tanah) en zee (Lot). De tempel ligt op zo'n 20 kilometer van de hoofdstad Denpasar. De tempel is door het jarenlange getijde van de oceaan gescheiden van het land. Deze tempel is alleen tijdens eb bereikbaar. Aan de voet van de tempel zie je de witte branding en het zwarte zandstrand.

Er wordt Tanah Lot beweerd, dat de grondlegger van deze tempel de 16de eeuwse priester Nirarta is. Tijdens zijn reizen langs de zuidkust zag hij de prachtige omgeving van het rotseiland en hij rustte daar uit van zijn reis. Sommige vissers zagen dat en brachten hem geschenken. Nirartha bracht daarna de nacht door op het kleine eiland. Later sprak hij met de vissers en hij vertelde hen een heiligdom op de rots te bouwen, want hij vond het een heilige plaats om de Balinese zeegoden te aanbidden.
Dit bewoog inwoners ertoe, om op dezelfde plaats de Tanah Lot tempel te bouwen. Het verhaal gaat dat er ooit een brug van het vasteland naar de tempel was, maar dat deze door de zee is verwoest. Opvallend is de ‘grot’ waar zich een magische bron bevindt. Uit deze bron komt zoet water, terwijl de tempel in de zoute zee ligt.

Processie naar de rots
Offers brengen

De tempel is een van de zeven zeetempels rond de Balinese kust. Elk van de zee tempels zou zichtafstand moeten komen en zo een ketting langs de zuidwest kust moeten vormen. Aan de voet van het rotsachtige eiland wordt verondersteld, dat er giftige zeeslangen zijn, die de tempel tegen boze geesten en indringers moeten bewaken. Volgens de Balinese mythologie beschermt ook nog een gigantische slang de tempel. Deze zou gemaakt zijn van een handdoek Nirartha, toen hij zich gevestigd had op het eiland.
In 1980 begon de rotswand van de tempel af te brokkelen en het gebied rond en in de tempel werd te gevaarlijk voor bezoekers.

 

 De Japanse overheid verschafte een lening aan de Indonesische regering om de historische tempel en andere belangrijke bezienswaardigheden op Bali te restaureren. Het gevolg hiervan is, dat meer dan een derde van de Tanah Lot "rots" eigenlijk slim gevormde, kunstmatige rotsen zijn. Deze kunstrotsen zijn dus door Japanners gefinancierd en begeleid tijdens de renovatie.

Het gebied rond Tanah Lot is toeristisch en sterk gecommercialiseerd. De bezoekers moeten betalen om het gebied te betreden. Om de tempel te bereiken, moeten de bezoekers door een soort markt lopen. Links en rechts van het pad, dat omlaag naar de zee loopt, zijn Balinese souvenirwinkeltjes met handwerk in alle soorten en maten. Op de kliffen van het vasteland zijn restaurants voor toeristen. Je moet lopen, je kunt er niet komen met een auto. Het is zeer vermoeiend.

 

Tanah Lot trekt erg veel toeristen. Je kunt de tempel het beste bekijken in de late namiddag als de tempel zorgt voor een spookachtig silhouet tegen de zonsondergang.
Het is dan één grote toeristische kermisattractie en aan de toegangsweg is dan een heel toeristendorp verrezen, maar als je ’s ochtends vroeg komt, kun je echt genieten van deze prachtige tempel.

De winkeltjes
De winkeltjes

 

 

 

 Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |