BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

TAMAN AYUN

"We gingen met een bus de Bali Sunset Tour doen en reden als eerste naar de Koninklijke tempel Puran Taman Ayun in Mengwi. Het is daar verboden de tempel te betreden als de vrouw "rode kleur" heeft. Bedoelen ze ongesteld mee.
Onderweg daar naar toe reden we door verschillende dorpjes en bijna elk huis heeft zijn eigen huistempel bij zijn huis. Daarom gaan de Balinezen maar 1x per half jaar naar de grote tempel. Ook zagen we op straat overal offerbakjes. Dat zijn rieten mandjes met o.a. rijst, blaadjes en wierook erin."


De Taman Ayun


              
De Pura Taman Ayun is een tempel bij het dorp Mengwi ten westen van Ubud op Bali. De tempel is gewijd aan de voorouders van de vorsten die tot 1892 over Mengwi heersten. Pura Taman Ayun is uit 1634 en is gelegen in een watertuin met aan drie zijden een gracht met lotusbloemen. Te bereiken via de hoofdpoort (Kori agung) met een beeld van Sai. Er zijn diverse meru-torens die de bergen voorstellen, de plaats van de goden. De hoogste meru (rechtachteraan) heeft elf verdiepingen en stelt de berg Gunung Batukau voor. Ook zijn er diverse paviljoens.

Letterlijk vertaald betekent Taman Ayun "prachtige tuin" en deze wordt algemeen beschouwd als één van de meest aantrekkelijke tempels van Bali. Taman Ayun ligt in een prachtig park met bomen en vijvers in het zuiden van Bali bij Mengwi, op ongeveer 8 km ten zuidwesten van Ubud en op 18 km ten noordwesten van Denpasar.

Pura Taman Ayun werd gebouwd in 1634 door de Raja van Mengwi, I Gusti Agung Putu. Het is een zogenaamde 'Pura Kawiten' of familietempel, een speciale tempel, waar de vergoddelijkte voorouders van de Raja-dynastie van Mengwi en belangrijke goden van andere tempels worden vereerd.


De Toegangspoort

De tempel is omringd door brede grachten en deze kan alleen via een brug bereikt worden. De brug leidt naar een rijk versierde 'candi bentar', de toegangspoort, die toegang geeft tot de buitenste binnenplaats (Jaba) van de tempel.

Van deze 'candi bentar' voert een recht, verhard wandelpad je door een goed onderhouden park langs een vierkante vijver met middenin een fontein. Deze fontein heeft negen waterstralen, waarvan er vier zijn geplaatst op belangrijke punten, nog eens vier op iets minder belangrijke punten. De negende staat in het midden. Deze symboliseren de Dewa Nawa Sanga: de negen belangrijkste goden van Balinese hindoeïsme.

Het wandelpad leidt naar een tweede 'candi bentar'. Deze toegangspoort brengt je naar de 'Jaba Tengah', de meer verheven, tweede binnenplaats van de tempel.

Binnen het Jaba Tengah bevindt zich de ommuurde 'Jaba Jero', de derde en meest heilige binnenplaats van de tempel, waarin de belangrijkste heiligdommen zich bevinden. Onder andere Meru-torens met vijf, zeven, negen en elf dak-verdiepingen. De Meru-torens stellen bergen voorstellen, de plaats van de goden. De hoogste Meru heeft elf verdiepingen en stelt de berg Gunung Batukau voor.
De 'Jaba Jero' is alleen toegankelijk tijdens belangrijke religieuze ceremonies, zoals de 'Odalan' (de dag waarop de inauguratie van de tempel wordt herdacht).


De Binnenplaats

 

 

 

 

 

 

 

 

 Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |