SENGGIGI
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
  SENGGIGI
  -- Senggigi
  -- Senggigi Hotels
  -- Senggigi Nightlife
  -- Senggigi Plattegrond
  -- Senggigi Shopping
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 

 

SENGGIGI

"In Senggigi zijn maar weinig toeristen. Als we ons op het strand of in de straatjes vertonen, worden we direct aangesproken door tientallen verkopers en bestuurders van paard en wagen. Voor het openbaar vervoer maakt men hier namelijk gebruik van kleine karretjes die door paardjes worden voorgetrokken. Als het paardje begint te lopen, klinken er belletjes. 's Avonds worden de wagentjes verlicht door kaarsjes en olielampjes. Als je je ogen sluit en luistert naar het geluid, is het net alsof de Kerstman in zijn arrenslee voorbij komt (of heeft de hitte nu echt toegeslagen?). "


Senggigi Bay and Beach

          Senggigi is een levendige, populaire badplaats en het toeristisch centrum van Lombok. Senggigi strekt zich uit langs de bijna 10 kilometer lange kustweg, waaraan gezellige restaurants en cafés liggen. De 2-baans kustweg slingert zich langs mooie stranden en langs kleine plaatsjes, die bij Senggigi horen: Mangsit, Kerangdangan en Batu Bolong. Bekijk voor het boeken van een hotel of het niet afgelegen ligt, of in het centrum van Senggigi. De kuststrook is 10 km lang.

De plaats is mede gegroeid door de nabijheid van het vliegveld en de veerboothaven Lembar. Daardoor beginnen of eindigen de meeste reizigers hun verblijf in Senggigi. Er is voor elk budget wel een accommodatie beschikbaar. Bij helder weer heeft men bij zonsondergang vanaf de baai een prachtig uitzicht op de heilige berg van Bali, Gunung Agung. Senggigi is een perfecte uitvalsbasis voor diverse excursies, aangezien de meeste bezienswaardigheden van Lombok in het westelijke deel liggen. Voor mensen die van duiken houden is een uitstapje naar de Gili eilanden een echte aanrader, de onderwaterwereld is daar erg indrukwekkend.

Senggigi beach is beroemd, omdat dit strand wit zand heeft. Je kunt dit strand gemakkelijk bereiken. Je kunt deelnemen aan een aantal wateractiviteiten, zowel onder en boven water. Als het kan, moet je langer dan drie dagen blijven, omdat je niet alles op één dag kunt doen. Je kunt van hieruit gemakkelijk excursies maken en de stad bekijken.

Senggigi heeft de populairste stranden van het eiland. Voor de kust liggen prachtige koraalriffen. Vanaf het strand heb je een prachtig uitzicht op buureiland Bali en de Gunung Agung. De kleurrijke bootjes die in de ochtend terugkomen van het vissen leveren mooie beelden op. De zonsondergangen zijn eveneens de moeite waard.

 

Ten zuiden van Senggigi (dichtbij, maar neem een taxi) vind je de Balinese-Hindu tempel Pura Batu Bolong. De pagodes hebben bijzonder mooie details. De plek is ook populair om aan het einde van de dag de zonsondergang te bewonderen.
Ook op een uurtje rijden van Senggigi ligt het Monkey Forest. Dit is de thuisbasis van troepen apen, die met de hand kunnen worden gevoerd. Deze nieuwsgierige en nieuwsgierige wezens zijn redelijk gewend aan menselijk contact, en dat is ook zo! Ze vertonen geen agressie, tenzij ze bedreigd worden. Houd uw waardevolle spullen goed beveiligd, want het zijn productieve dieven!


Senggigi

In de lange hoofdstraat van Senggigi ligt het postkantoor en de Bank BNI. Hier kun je je bankpas of creditcard gebruiken bij de ATM’s om de lokale valuta op te nemen. Naast de Bank BNI bevindt zich nog een kleine supermarkt. Het politiebureau van Senggigi bevindt zich bij de kunstmarkt en bij het Sheraton Senggigi Beach Resort.
Het openbaar vervoer is bekend als "Bemo of Angkot". Er rijden minibusjes in de stad en deze zijn vrij goedkoop en nemen voornamelijk lokale passagiers mee. Ze zijn echter zonder airconditioning en ze nemen ook “vrachten” mee in de minibus. Je bent in deze bemo’s niet verzekerd.. Voor degenen, die liever privé reizen, kunnen een auto of motor huren. De verzekering is hierbij niet inbegrepen. De prijzen variëren, afhankelijk van het type voertuig en de duur van het huren. Er zijn benzinepompen en benzinestations. Mocht je echter toch zonder benzine komen te staan, dan zijn er stalletjes langs de weg, waar je benzine kunt kopen uit de drums. Deze is echter iets duurder.
Voor de motor geldt, dat het verplicht is een helm te dragen.


Uit een reisverslag:

"Na enkele dagen vakantie is het tijd geworden om door te reizen. De drie eilandjes Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan liggen voor de noordwestkust van Lombok en we hebben gehoord en gelezen dat deze eilanden ware paradijsjes zijn. We besluiten naar Gili Trawangan te gaan. Dit is het eiland met de meeste voorzieningen (want wie kan er nu zonder internet?), hotels en restaurants. Bij een kantoortje kopen we kaartjes voor de overtocht. De volgende dag worden we door een minibusje opgehaald en naar de haven van Bengsal gebracht. Daar stappen we over in een kleine smalle boot. Terwijl de dolfijnen om ons heen zwemmen, varen we naar Gili Trawangan."

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |