BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH  

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

  <

Bali Safari & Marine Park
bij Gianyar

"We mochten bij de entree gelijk doorlopen naar de ontvangsthal waar we een armband om kregen en een gids ons samen met in totaal zes Russen naar het treintje begeleidde. Met de trein reden we naar de Barong Lobby met diverse aqauria. Vervolgens liepen we verder het park in naar onder andere een baby oerang otang waarmee we op de foto mochten. Na een pauze liepen we verder naar de kamelen voor een kort ritje en de olifanten voor een langere rit. We mochten met zijn tweeën op een olifant en liepen met de groep naar het deel van de Afrikaanse savanne waar onder andere zebra's, neushoorns en pelikanen waren. We liepen hier doorheen en mochten bananen geven, kregen een demonstratie van het waterspuiten en liepen door het water."


Met de olifanten


              
Het Bali Safari & Marine Park heeft een grote verzameling 400 dieren van 80 verschillende, wilde diersoorten, die allemaal vrij rond lopen alsof ze leven in hun afgeschermde, natuurlijke leefgebieden. Deze dieren komen uit drie regio's - Indonesië, India en Afrika. Hieronder zijn gevlekte herten, Himalaya beren, nijlgau (grote antilope), zwarte gazelles, Afrikaanse nijlpaarden, zebra's, kamelen, struisvogels, bavianen, blauwe gnoes, en leeuwen. Toeristen, die aan boord zijn gestapt van één van de safaribussen, kunnen deze dieren bewonderen in verschillende delen van het park. De dieren lopen hier vrij rond en komen soms vlak bij de bussen. Ranthambore is een replica van een oude Indiase fort uit Rajasthan, waar de majestueuze witte tijgers rondlopen. Kampung Gajah (Elephant Village), een leefgebied voor gepensioneerde werkende olifanten.
Er zijn ook een aantal zeldzame en bedreigde soorten zoals de Komodo varanen, de Orang Oetan's, de witte tijgers en de Bali Mynah. Verder kunt u in dit park heerlijk rondwandelen, op de foto met één van de vele dieren en genieten van de olifanten. U heeft de mogelijkheid om deze olifanten te voeren met wortels en bananen, superleuk voor de kinderen. De wortels en bananen kunt u terplekke kopen.
Verschillende Wildlife Conservation organisaties in Indonesië zijn actief betrokken bij de dieren in het Park. Dit doen ze om het voortbestaan en het welzijn van vele bedreigde Indonesische diersoorten te waarborgen door boeiend onderwijs aan de bezoekers en met beschermingsprogramma's. Deze bedreigde diersoorten zijn o.a. de Bali Mynah, Sumatraanse olifant, en de Sumatraanse tijger.


Safaribus

Je zult genieten van een ritje in een safaribus om de dieren te bewonderen, kijk naar de fascinerende olifanten talentenjachten, knuffel met baby orang-oetans en bewonder de baby haaien in het Marine Park. Verder bevinden zich de aquaria duizenden kleurrijke vissen, piranha's en schildpadden. Ook worden er in het park vele shows uitgevoerd.
Tijden van enkele shows (onder voorbehoud):

10.00 - 17.00 Barong Dans
11.00 - 15.30 Leerzame dierenshow
11.20 De olifanten gaan baden
11.45  -16.30 Olifantenshow
14.30 Bali Agung dansvoorstelling

De toegangsprijs voor een volwassene is 49 US en voor kinderen 39 US.
Kinderen zullen in het Bali Safari & Marine Park een geweldige dag beleven!


Witte tijger

 

Uit een reisverslag:

"In het safaripark zaten bepaalde dingen inbegrepen in die entreeprijs. Dat was als volgt; een ritje met de pendelbus, gratis op de foto met een beest, de safari tour, entree tot het waterpark en 1 gratis ritje in 1 van de attracties. Nou, de pendelbus moest je sowieso nemen dus.. daarna kwamen we bij een ‘Marine Park’ wat niet meer voorstelde dan een paar aquaria met ‘speciale tropische’ vissen erin.
Enige wat ik daar wou zien was de piranha’s die gevoerd werden. Daarvoor moesten we 15 minuten wachten maar gelukkig zag ik verderop een mannetje vissen voeren en keek ik hem even lief aan waarop hij speciaal voor ons wat voer bij de piranha’s gooide, waarop ik schrok, omdat ik zag dat het kleine levende visjes waren die gevoerd werden.. jaaa… zo maak je iedere dag weer iets nieuws mee!
Na dit geweldige avontuur gingen we verder en zagen we het waterpark. Niet heel erg spectaculair, overigens had niet iedereen zwemkleding aan en was het al vrij laat in de middag dus er was nog geen tijd voor dit onderdeel. Toen zagen we een spannende attractie (de eerste de beste die we zagen) dus besloten we daar maar meteen in te gaan.. als het toch ‘gratis’ is.. Het was een superspannende rit in een bootje door een stukje nepnatuur met een paar otters en wat nepdieren hier en daar. Na deze geweldige ervaring was het tijd om door te gaan naar de Safari Tour.. waar we dus eigenlijk voor kwamen. Deze tour duurde een half uur en was wel leuk omdat alle dieren dus bij je bus komen.. het was vooral leuk dat de tijgers erg actief waren en druk om onze bus heen liepen. Toen we klaar waren met de tour kwamen we op een plek terecht waar je met een tijger op de foto kon.
Op de terugweg heeft de chauffeur ons nog bij een lekker restaurant afgezet."

Adres:
Bali Safari & Marine Park
Jl. Bypass Prof. Dr. Ida Bagus Mantra, Km. 19,8
(Golden Line of Bali)
Gianyar 80551
Bali - Indonesia

Tel. +62 361 751 300
Fax. +62 361 950 555

 

 

 Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |