LOMBOK
EILAND
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 

 

LOMBOK

"Tot zover bevalt Lombok super en we hebben er pas één dag doorgebracht. Vandaag zullen we aan onze tour beginnen en starten de dag met een bananenpannenkoek, laten de grote bagage achter, krijgen een Italiaanse scooter met groot zitvlak en vertrekken naar bestemming onbekend. De verlaten stranden langs de kust zijn bedekt met zwart vulkaan zand zijn en omringd door palmbomen. Door middel van een goed bochtige en steile weg, welke uitzicht oplevert over de kustlijn, rijden we verder. Onderweg stoppen we bij een klein strandtentje en bestellen lunch. Ik verwacht vis te hebben besteld, dit klopt ook.. echter zijn het viskoppen."


Lombok

          Lombok behoort tot de Kleine Soenda-eilanden. Het ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Bali en ten westen van Soembawa. Lombok is wat kleiner dan Bali, is veel minder toeristisch en de bevolking is er minder welvarend. Het is ook kleiner dan Bali (zo'n 10%), maar beslist niet minder mooi.
Lombok telt ongeveer 2,4 miljoen inwoners. De hoofdstad, het politieke en culture centrum, is Mataram. Het eiland wordt ook wel ‘het eiland van de 1000 moskeeën’ genoemd, omdat er vele hindoe tempels en ook islamitische moskeeën te vinden zijn. Lombok heeft een levendige natuur met veel watervallen en prachtige stranden aan diepblauw water. Het landschap op Lombok varieert van ruige en bergachtig binnenlanden met de vulkaan Gunung Rinjani als middelpunt tot vlakke gedeeltes langs de kuststreek.

Een plaats die wel een bezoek waard is tijdens een vakantie in Lombok is Kuta. Tientallen baaitjes met wit zand, helderblauw water, bananenbomen en tabaksvelden tekenen deze badplaats. Kuta is het thuis van vissers en zeewierboeren, en van surfers die elk jaar terugkomen vanwege de goede golven.
De Pura Meru is een Hindoetempel in Cakranegara. Het is één van de belangrijkste religieuze tempels van het eiland en het is tevens één van de bekendste toeristische attracties van het eiland. De tempel wordt veel gebruikt bij festivals en speciale ceremonies.

Het eiland is aanzienlijk minder toeristisch dan het bekende buureiland. Het grote uitgaansleven is hier minder aanwezig, maar de natuur en de stranden zijn hier nog mooier dan op Bali. Steeds meer reizigers komen af op de prachtige en onverdorven stranden, het groene binnenland en de drie Gili Eilanden.. Een kalm eiland met adembenemende stranden, verschillende levendige culturen, bruisende dorpjes en een prachtige natuur. Maar Lombok heeft ook beboste bergen die vaak tot aan de zee doorlopen.
Rondom het hele eiland slingert zich een weg vol haarspeldbochten, die nog aangelegd is in de Nederlandse tijd. Het binnenland is ruig en onontwikkeld, terwijl op de vlakke en vruchtbare gedeelten van de kuststreek rijst, sojabonen, koffie, tabak, katoen, kaneel en vanille verbouwd worden.

 

De op twee na hoogste vulkaan van Indonesië, de Gunung Rinjani, bevindt zich op Lombok en is 3726 meter hoog. De beklimming van deze vulkaan is een hoogtepunt in je vakantie. De vulkaan Rinjani heeft adembenemende kratermeren en heetwaterbronnen.
Lombok wordt in het westen van Bali gescheiden door de Straat Lombok en in het oosten van Sumbawa door de Straat Alas.
Het binnenland van Lombok herbergt diverse watervallen. De meest bekende en misschien ook wel meteen de mooiste is de Tiu Teja. Om deze te bereiken, moet je eerst een prachtige tocht door de jungle maken.
Voor de noordwestkust van Lombok liggen enkele eilandjes die bekendstaan als de Gili-eilanden. Het zijn populaire duik- en snorkelbestemmingen, omdat ze omringd zijn door koraalriffen met een grote verscheidenheid aan onderwaterdieren zoals haaien en schildpadden. Het zicht is er meer dan 20 meter en de watertemperatuur schommelt rond de 26°C.

In het Gunung Rinjani Nationaal Park leven verschillende diersoorten, waaronder apen, herten, wilde zwijnen en wilde katten. Ook zijn er een aantal kleurige vogels te vinden. Naast dieren telt het Nationaal Park ook vele planten, zoals orchideeën en op hoger gelegen plaatsen groeit ook edelweiss. De vlakke en vruchtbare gedeelte langs de kuststroken van Lombok worden veel gebruikt om allerlei etenswaar en specerijen te verbouwen.
Maar laten we vooral niet vergeten: de prachtige, trapsgewijze rijstvelden (sawa's), die we niet alleen op Bali vinden, maar ook op Lombok. Deze bevinden zich aan de zuidzijde van de vulkaan Rinjani. Dit mooie eiland heeft alles, wat Bali ook heeft, behalve de grote uitgaansgelegenheden.


Ook sawa's op Lombok (Tetebatu)


Uit een reisverslag:

"Die avond hebben wij op de nightmarket gegeten, wat een top smaak had, en goedkoop was! Hier in Indonesië eet ik vooral "Nasi Goreng Ayam" (fried rice chicken) of met groenten. Ze doen er dan altijd wel kroepoek, pinda-saus en een gefrituurd eitje er bij. Dit eet ik in de ochtend en avond, en in de ochtend eet ik meestal een "banana pancake". Soms eet ik ook wat westers, en ja, dat is dan meestal patat, een sandwich of heel soms een pizza. Of ik haal een aantal maïskolven. Je hebt de afwisseling gewoon nodig. Enfin, het was dus heerlijk. "

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |