BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

PURA LEMPUYANG LUHUR

"Als je niet bang bent voor een klimpartij, of trektocht (nou ja, er is voor een groot gedeelte een weg, maar wij blijven het een trektocht noemen!) naar Pura Lempuyang Luhur, dan krijg je een prachtig uitzicht. Zes tempels in totaal, voordat je de top bereikt. Het uitzicht vanaf de top kan spectaculair zijn, als het niet bewolkt is (zoals het was bij ons laatste bezoek, want dan zul je bitter weinig zien}. Als je geluk hebt, kun je genieten van prachtige vergezichten op de Gunung Agung en een groot gedeelte van Bali. "


De drie trappen naar boven.....

               De Pura Lempuyang Luhur is een prachtige, maar kleine tempel op de Seraya heuvel in het noordoosten van Bali. Een Pura is een Balinese hindoe-tempel en het is de plaats voor aanhangers van het Balinese hindoeïsme in Indonesië, waar men gaat bidden. De Pura Luhur Lempuyang is één van Bali's negen belangrijkste tempels en is van grote betekenis voor de Balinese cultuur en religie. Dus je zult er vaak Balinese families zien van het eiland, die een bezoek in volle ceremoniële kledij brengen en met grote manden met voedsel boven hun hoofd balanceren. Dit met het doel om de zegen te krijgen van de priester in de tempel op de top van de heuvel.
Het is niet zo gemakkelijk om de plek van de tempel te bereiken, want is bekend, dat je 1700 treden moet klimmen om de tempel te bereiken. Sommigen noemen deze tempel dan wel eens "De tempel van 1000 treden". Om het te bezoeken moet je er ongeveer 2 uur voor uit trekken. Zodra het je lukt om boven te komen, zul je geen spijt van alle inspanningen hebben, want de tempel is echt mooi en het heeft een grote verscheidenheid aan interessante waarden van de Hindoe-religie.

Het gehele tempel complex bestaat uit zeven tempels waarvan de hoogste op 1058 meter hoogte ligt. Het is voor de bezoekers van het tempelcomplex verplicht een sarong te dragen. Onderaan de heuvel vind je: de Pura Penatara Agung Lempuyang. Dit is de mooiste tempel om te zien. Alleen de linker en de rechter trap mogen door de bezoekers van de tempel gebruikt worden. De middelste trap is voor de goden en de priesters bij speciale ceremonies.
Een smalle, geasfalteerde weg stijl omhoog brengt je naar de tweede tempel Telaga Mas Tempel. Een smal pad brengt je verder naar de Mas Tempel, Lempuyang Madya Tempel, Puncak Bisbis Tempel, Agung Lempuyang Markt en dan pas zul je de hoogste en meest opvallende tempel te bereiken: Lempuyang Luhur tempel.

 


Niet alleen zul je genieten van de indrukwekkende architectuur en de ongewone tradities met betrekking tot de Hindoe-religie, die je ziet. Maar, omdat de tempel ligt zo hoog boven de zeespiegel, kun je van een prachtige zonsopgang genieten, die over de bergen en de zee omhoog komt. Daarom is de beste tijd om de tempel te bezoeken heel vroeg in de ochtend. Vanwege de wat hogere ligging is het er overdag en in de namiddag meestal bewolkt.


De tocht naar boven

De belangrijkste reden voor de Balinezen om een pelgrimstocht te maken is om het heilige water te krijgen. Dit heilige water krijg je door een stuk van een gele bamboestengel af te snijden, die als (3) struiken in de binnenplaats van de bovenste tempel groeit. Het heilige water druipt vervolgens van de verse bamboestengels. Helaas zijn niet alle pelgrims gelukkig. De bamboestruiken blijven, ondanks het snijden, steeds verder groeien.
Als je geluk hebt, kun je een kans hebben om binnenplaats van de tempel te bezoeken. Alléén toeristen die ècht geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de tempels van Pura Lempuyang kunnen dat geluk hebben. Zij worden geadviseerd om een Balinese chauffeur bij hen te hebben. Je hebt dan een grotere kans om op de binnenplaats van de tempel te komen. Er is verscheidenheid van verschillende regels en beperkingen, die moeten worden opgevolgd. Het is zeer belangrijk om een respectvolle houding tegenover de religie en de tradities aan te nemen.
Geen onbeleefde woorden zeggen, ook kinderen met gebroken melktanden, vrouwen die borstvoeding geven of menstrueren of mensen, die onlangs iemand verloren, worden niet toegelaten. Voor de typische westerse toerist klinkt dit waarschijnlijk heel vreemd, maar dit zijn de lokale regels en als je op het punt om ze te schenden zijn dan kun je beter niet de tempel niet bezoeken. Houd er rekening mee, dat tijdens het regenseizoen alles nat en glad kan zijn.

De bamboestruiken
De drie bamboestruiken

 

 

 

 

 Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |