LABUHAN
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

LABUHAN

"Met dit goede gezelschap melden we ons donderdagochtend bij Perama, om in drie dagen vanaf Labuhan Lombok boven Sumbawa langs naar Komodo en vervolgens naar Flores te varen. Perama staat bekend als een van de veiliger organisaties in Indonesie. We hebben we een radio aan boord, evenals zwemvesten en een reddingsboot, wat in Indonesie nogal een luxe is. Dit betekent echter niet dat de reis ook comfortabel is.
Op de kleine boot worden 29 mensen gepropt, van wie er 13 in cabins slapen en 16 op het dek. Alle mensen, jong en oud, delen een behoefte aan avontuur en reislust en met elkaar hebben we gelukkig een erg goede tijd. "


Labuhan

          Labuhan is een havenstad in het oosten van Lombok, 74 kilometer ten oosten van de hoofdstad Mataram. Het is het vertrekpunt naar het volgende eiland in "de gordel van smaragd": Sumbawa. De stad wordt ook Tanjung Kayangan genoemd. De haven, met z'n veerboten, ligt ten zuiden van de stad en verbindt Lombok met Poto Tano op Sumbawa. De veerboten vertrekken 24 uur per dag, maar reken er niet op, dat ze "elk uur" vertrekken. Er zijn bij de haven verschillende soorten voedsel: fruit en groenten te koop. De overtocht duurt zo'n twee uur. Op de veerboot is iedereen welkom: "wandelpassagiers", motorfietsen, auto's, bussen, vrachtwagens, alles wat echt past op de boot. De overtocht kost ca 9 Euro.
Het centrum van Labuhan lgt 3 km van de ferryterminal verwijderd. Het is een armoedige plaats, maar het heeft een prachtig uitzicht op Gunung Rinjani.

De haven van Labuhan heeft een mooie baai, maar is een gewoon doorvoerpunt. Reizigers vanuit Sumbawa kunnen hier met openbare bussen doorreizen naar de belangrijkste punten van het eiland, waaronder Praya (de internationale luchthaven), Kali Putih en Lembar. Je bent overgeleverd aan de grillen van de chauffeur. Naar Mataram kun je gewoon in de bus blijven zitten. Je wordt dan afgezet in het busstation in Sweta, net even buiten Mataram. Je kunt ook gewoon op de volste bemo springen, die het snelst zal vertrekken naar Mataram. De prijs van deze enkele reis bedraagt circa 9 Euro.
Het klimaat aan de oostkust is droger en dan aan de westkant. Als je de havenplaats nadert, vallen er twee bijzonderheden op. Ten eerste is dit het uitzicht op de vulkaan Rinjani en ten twee is dit de imposante bomen, die je enkele kilometers voor Labuhan ziet.

 


Wachten op vertrek

Labuhan heeft een postkantoor en diverse warungs die Indonesische gerechten serveren en een aantal accommodaties om te slapen. het beste is momenteel Hotel Melati Lima Tiga. Het is een budgetaccommodatie in het centrum van de stad met kleine, eenvoudige kamers en gedeelde badkamers.
Sommige stranden rond Labuhan kun je gebruiken om te snorkelen en te kamperen. De stranden zijn Gili Kondo, Kapal, Patagan en Bidara. De stranden hebben wit zand. Naast deze genoemde activiteiten, kun je ook zonnebaden, terwijl je geniet van het uitzicht op de berg Rinjani en het eiland Sumbawa.


De ferry


Uit een reisverslag:

"Dat is wel nodig ook, want de boottocht is heftig! Wij slapen zoals gemeld op het dek, waar de matjes die ons toebedeeld worden simpelweg de rieten matjes zijn die je meeneemt naar het strand. Wat onze slaapomstandigheden nog iets spartaanser maakt, is het feit dat er op het dek bij lange na geen plek voor 16 mensen is om uitgestrekt te liggen. We liggen dus als haringen in een ton op een veel te klein stukje vloer, niet in staat om te draaien en we voelen elk botje in ons lijf. "

 

 

 

 

 

 

Copyright 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |