GILI
LAYER
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

GILI LAYAR

"We hebben een boot gecharterd voor een snorkeltrip naar Gili Layer, een nog kleiner eiland waar ik met een grote oude 'granddaddy turtle' zwom. Het was een ongelooflijk vredig deel van het eiland, zonder geluiden 's nachts, behalve insecten die rondvliegen. En af en toe wilde dieren, die rondsnuffelen in de struiken naast mijn bungalow."


Gili Layar Beach Bungalows

          Gili Layar bereik je vanaf de jetty van Tembowong (het is dezelfde jetty voor Gili Gede) en de boottocht duurt ongeveer 30 minuten. Gili Layer ligt iets ten westen van Gili Gede en ten oosten van Gili Asahan. Het is n van de laatste eilanden, die zich aan het ontwikkelen is voor het toerisme. Het heeft een fantastisch koraalrif, waar andere Gili's jaloers op zijn. Je kunt het vanaf het strand snorkelend bereiken en het witte strand straalt een voortreffelijke rust uit.

De enige plek om hier te verblijven zijn de nogal fantasieloze "Gili Layar Beach Bungalows". De bungalows staan 's morgens in het felle zonlicht, wanneer de zon boven de vulkaan Rinjani uitkomt. Je zult dus waarschijnlijk vroeg wakker zijn, maar er is genoeg schaduw op het eiland, hoor! De belangrijkste hobby's op het eiland zijn eten, drinken, snorkelen en slapen.
De stranden en het water bij Gili Layar zijn duidelijk mooier - op sommige plaatsen zelfs paradijselijk. Vooral het strandgedeelte bij de bungalows heeft het fijnste witte zand en verbazingwekkend turkoois water.

Dagjesmensen, zowel lokale Indonesirs als buitenlanders, die verblijven op andere nabijgelegen eilanden, bezoeken Gili Layar overdag om bij het rif te snorkelen en te luieren op het strand. Dit doen zij op de warmste tijdstip van de dag. We raden je dus om aan deze "drukte" te ontsnappen met een sista. Je hebt het strand voor het grootste deel voor jezelf vr 10.00 uur en n 16.00 uur.
Er staat een gematigde stroming bij rif, dat van rechts naar links stroomt. Als je mocht afdrijven, is het echt geen probleem om terug te komen naar het stroond. Zo sterk is de stroming niet. De eigenaar van de bungalows proberen gemotoriseerde boten te weren van het rif, omdat zij het rif kunnen beschadigen. Zeeschildpadden zijn 's ochtends en laat in de middag te zien.

 

Als je genoeg hebt van het snorkelen en toch nog actief bezig wil zijn, kun je een wandeling over het eiland maken. Er is een kleine heuvel, waar de laatste rustplaats van de eerste bewoner van het eiland is, zo werd ons verteld. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht bij zonsondergang. Als de zon onder is gegaan, loop je 50 meter van de bungalows naar het strand. Daar plof je neer op het zand om te genieten van een heldere sterrenhemel van horizon tot horizon, terwijl het water zachtjes op het zand klotst.
Men regelt bij de bungalows ook ander watersportactiviteiten en snorkeltrips naar andere eilanden.

 

 


Kleurrijke koralen en vissen

 

 

 

 

 

 

Copyright 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |