GERUPUK
LOMBOK
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

GERUPUK

"We starten de dag met een bananenpannenkoek, laten de grote bagage achter, krijgen een Italiaanse scooter met groot zitvlak en vertrekken naar bestemming onbekend. De verlaten stranden langs de kust zijn bedekt met vulkaanzand zijn en omringd door palmbomen. Door middel van een goed bochtige en steile weg, welke uitzicht oplevert over de kustlijn, rijden we verder. Onderweg stoppen we bij een klein strandtentje en bestellen lunch. Ik verwacht vis te hebben besteld, dit klopt ook.. echter zijn het viskoppen. En deze laat ik (on)dankbaar achter. "


Gerupuk

          Gerupuk (Grupuk) is een vissersdorpje in het zuiden van Lombok. Op de kaart vind je dat rechts onderaan. De lokale bevolking begroette de toeristen met een glimlach en biedt hen vaak een versnapering aan. Sommige traditionele huizen zijn in het dorp nog te zien, maar de moderne tijd doet ook haar intrede in het slaperige vissersdorpje. Als het gaat om de belangrijkste charme van Gerupuk, is het zeker het strand. Met de grote golven en de sterke wind is de zee de beste locatie om te surfen op Lombok! Zelfs beginners kunnen surfen hier uitproberen, zolang ze de basis van het surfen kennen en goed kunnen zwemmen. Zo niet, dan kunnen ze eenvoudig het dorp met omgeving ontdekken en genieten van de culinaire keuken..

Als toerist kun je het best de dorpelingen zelf benaderen om hun cultuur te zien. De lokale bevolking bestaat voornamelijk uit vissers en boeren, maar sommigen verkopen ook prachtige parels. Geen wonder, sommige toeristen komen naar Gerupuk om zulke mooie dingen te kopen. Afgezien van de parels verkopen dorpsbewoners heerlijke traditionele gerechten, met name Plecing Kangkung. VegetariŽrs zouden er zeker verliefd op worden. Zowel de smaak als de textuur van het eten zijn voortreffelijk!

Na het verkennen van het dorp en het culinaire proeven, moeten toeristen het strand bezoeken. Zoals eerder vermeld, is Gerupuk Beach beroemd om de uitstekende golven. Dat betekent, dat het de meest geschikt is voor surfers, zowel uitdagend als verbluffend.

 


Gerupuk

In feite zijn 5 verschillende surfplekken waar je goed kunt surfen, waaronder Terasaq, Batu Lawang, Prigi, Giligoleng en Batu Teong. Alleen ervaren surfers mogen daar surfen. De reden is, dat de golven vrij riskant zijn voor beginners. Voor degenen, die niet van watersport houden, kunnen ze in plaats daarvan genieten van wandelen.
Gerupuk Village ook een bestemming voor wandelen geworden. Er ligt een kleine heuvel in de buurt van de lokale nederzetting, die vaak voor sightseeing wordt bezocht. Na het bereiken van de top van de heuvel, heb je een adembenemend uitzicht op de zee, het landschap en de natuur. Je zult je verbazen!


Gerupuk


Uit een reisverslag:

"Hierna gaan we naar een traditioneel dorpje waar ze doeken weven, zeer hard werken voor weinig geld is onze indruk. Na afloop komen we in een shop waar we natuurlijk wat kunnen kopen. Volgende stop is bij een koffie maker, wederom een soort klein dorpje waar de vrouwen gelijk beginnen vuur te maken. In een wokpan wordt daarna de rijst geroosterd tezamen met koffie & cacao bonen. Volgende stap is het malen in een soort grote kruidenkom. Met grote knuppels staan ze om en om in de bak te stampen, het zijn net de flinstones. Wanneer we dit zelf proberen blijkt het zwaarder dan gedacht."

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |