BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

FIETSEN op BALI


               Als je dit nu leest betekent het, dat u op zoek bent naar een leuke en spannende manier om de Bali te ontdekken buiten de gebaande toeristische paden. Je weet dat er meer is om Bali te beleven, dan alleen de drukte en tour bussen, ophoping in de bars van Kuta, of het winkelen in dure winkelstraten. Je wilt het liefst van de Balinezen Meer informatie en foto's over het platteland en dorpsleven in het prachtige decor van het platteland van Bali. Fietsen op Bali is één van de beste en meest onvergetelijke manieren om de mensen, het land en de Balinese cultuur te ontdekken.
Je bent klaar om de authentieke Bali cultuur en landschappen, die op allerlei foto's en in tijdschriften ziet, op de fiets te ontdekken.

Fietsen op Bali lijkt op de eerste plaats niet voor de hand liggend. Het verkeer Bali is vaak chaotisch, dus een fietstocht door plaatsen, zoals Denpasar en Kuta is misschien het laatste wat je moet doen. Beperk de fietstochten op Bali naar het platteland in en rond Ubud en Lovina. En controleer het weer voordat je gaat fietsen.
Als zonnige weer gewoon uitblijft, is het misschien nodig om uw fietstocht voor de zekerheid uit te stellen. Je huurt een fiets bij een verhuurbedrijf voor ongeveer IDR 25.000 per dag.
Natuurlijk kun je op zoek gaan naar een leuke aanbieding, maar vaak wil je een specifiek type fiets. Als je een fervent fietser bent, geeft uw eigen fiets u de best mogelijke garantie om te genieten.

 

Als je voor één of meerdere dagen een fiets wil huren, volg je deze regels:

  • Controleer de vitale functies van de fiets: controleer of de banden goed zijn en de remmen werken zoals het hoort. Als je in het donker moet rijden, moet er uiteraard verlichting op zitten dat werkt. Als er iets niet goed is, accepteer de fiets dan niet.

  • Huur een helm en eventueel handschoenen voor een adequate bescherming van jezelf.

  • Zorg ervoor dat je informeert naar de toestand van de wegen. Niet alle wegen zijn comfortabel voor lange afstanden. Het zou ook kunnen, dat er een aantal hellingen inzitten, die te steil om te nemen.

  • Rijd aan de linker kant van de weg. In Indonesië rijden ze links.

  • Rijd niet op de hoofdwegen. De secundaire wegen zijn een betere keuze voor uw fiets. Een kaart, zoals de Bali Pathfinder, kun je helpen bij het vinden van deze wegen.

  • Leg geen waardevolle spullen in het mandje aan de voorkant, als je dat hebt. Dieven op motorfietsen halen het snel uit het mandje en zijn weg....

 

Georganiseerd fietsen

Als u liever op Bali wilt fietsen met een groep - en als u wilt meer wilt ontdekken met een gids - dan meldt u zich aan bij één van de vele georganiseerde fietstochten op Bali.

Bali's georganiseerde fietstochten zijn de beste manieren om u het gevoel te geven, dat u geen toerist bent. Met de fiets kun je het "echte" Bali zien, op straatniveau, ver verwijderd van de toerist, die opgesloten in een bus zit.

Er zijn fietstochten voor alle soorten fietsers van alle leeftijden, van beginners tot de meest hard-core mountainbike liefhebber. De kosten van de tour omvatten vaak maaltijden, helmen, en u wordt opgehaald van uw hotel en weer teruggebracht.

De makkelijke fietstochten worden uitgevoerd langs verharde, asfaltwegen op relatief vlakke oppervlakken. Meer "extreme" fietstochten gaan off-road, waarbij de ervaren fietser over geitenpaden en onverharde wegen gaat, die ook nog over berghellingen gaan.

De makkelijke fietstochten worden uitgevoerd langs verharde, asfaltwegen op relatief vlakke oppervlakken. Meer "extreme" fietstochten gaan off-road, waarbij de ervaren fietser over geitenpaden en onverharde wegen gaat, die ook nog over berghellingen gaan. Wil je gegarandeerd zijn van een goede gids en een leuke tocht? Bekijk de bouwstenen van Van Verre en stel je eigen reis samen.

 

 

 

 

 

 Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |