BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH  

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

 

PURA RAMBUT SIWI

"De bezienswaardigheden in West Bali zijn beperkt. Eén van hen, Pura Rambut Siwi . Deze tempel ligt ongeveer 2,5 uur rijden van Kuta. Het is een mooie tempel met prachtig uitzicht. Een bezoek waard , het kijkt uit over de Indische Oceaan en op een zwarte zandstrand. Het wordt weinig door toeristen bezocht. Toen wij er waren, was het niet toegestaan de 3e tempel van het tempelcomplex te bezoeken als gevolg van een ceremonie."


Rambut Siwi Tempel

               De Rambut Siwi Tempel één van de grootste Hindu tempels op Bali ligt in het district Negara. Het ligt op ongeveer 2½ uur rijden van Denpasar in het westelijke richting, of 45 minuten rijden van de stad Negara. Rambut Siwi tempel ligt tussen de dorpen Yeh Embang en Yeh Sumbu. Het is een belangrijke tempel, die gebouwd werd door een grote priester, Danghyang Nirartha, die tijdens zijn reis van het Majapahit Koninkrijk in 1546 naar Bali van Java kwam. Het is een mooi Hindoe heiligdom op een klif met uitzicht op de Indische Oceaan. Deze tempel is gerenoveerd en verplaatst naar de top van de heuvel, omdat dit een betere locatie van het aanbidden van de Goden.
Het is gemakkelijk om deze tempel van Denpasar te bereiken; je volgt gewoon de hoofdweg naar Gilimanuk. Op weg naar Gilimanuk zie je de tempel aan de linkerkant. Hier stoppen veel auto's. De Rambut Siwi tempel wordt bezocht door veel toeristen en het is een van de toeristische bezienswaardigheid.

De lokale bevolking gelooft, dat elke tempel op Bali een geheim heeft. Dus ook de Rambut Siwi Tempel. Hier zullen veel auto's met lokale Hindoeisten stoppen en de tempel in gaan, om van hun God de zegen te vragen voor een veilige reis.
Het is hetzelfde Balinezen, die ook bij andere tempels in Bali zoals Pulaki Tempel stoppen.
Deze belangrijke tempel ligt op een klif en heeft en adembenemend uitzicht op de Indische Oceaan. Vanaf de top van de klif kunnen we de oude tempel zien, vlak voor de oceaan.
Het prachtige panorama van de blauwe Indische Oceaan en de tempel zal een fantastische indruk bij u achter laten. De tempel is geopend voor toeristen en de moeite waard om deze te bezoeken in uw vakantie.

 

De geschiedenis van Rambut Siwi tempel gaat over Danghyang Niratha. Hij kwam aanzeilen uit Java, op weg naar de koning van Gelgel. Hij hoorde van een verschrikkelijke epidemie in Gading Wani dorp. Danghyang Nirata ging er heen en genas de ziekte. De dankbare dorpelingen smeekten hem om te blijven en zich hier te vestigen, maar Danghyang Niratha vergeet niet dat hij naar de koning Gelgel moest. Hij liet hen een lok van zijn haar als een beschermend relikwie achter. En sinds die dag kreeg Danghyang Niratha de erenaam "Pedanda sakti Wawu Rawuh" en dat betekent "De nieuw aangekomen krachtige hogepriester"
De haarlok wordt nog steeds bewaard in het centrale gedeelte.


Boven op de klif

De tuinen van de tempel zijn zeer goed onderhouden met tropische bloemen en bomen. De klassieke traditionele Balinese bouwstijl wordt met zorg onderhouden. Een bezoek aan de Rambut Siwi Tempel is goedkoop en een goede manier om een deel van uw dag door te brengen, met name bij zonsondergang is het op zijn mooist.
De Rambut Siwi Tempel is een veel minder druk dan de Tanah Lot tempel, die is de meest bezochte tempel op Bali en de meest gefotografeerde is. De Rambut Siwi is een goed alternatief, maar je moet bereid zijn om de langere reis te ondernemen.

 

De bezoeker van de tempel kan duidelijk het verbazingwekkende natuurlijke landschap zien vanaf de klif bij Rambut Siwi. Naast de mooie natuur, heeft Rambut Siwi ook tientallen unieke beeldje, ornamenten en gebouwen. Als we onze ogen naar het westen wenden, zul je duidelijk de prachtige rijstterrassen en groepen van heuvels zien. Er is een lange trap tussen de tempel en de zwartachtig witte zandstrand. Behalve als één van de toeristische bestemming, is deze plek werd ook een mooie plek om te fotograferen.


Beneden bij het strand

Uit een reisverslag:

"Rambut Siwi betreft een oeroude plek op Bali, waar de Javanen heen dreven op hun boomstam, kano of prauwtjes. De oceaanstroming bracht hen over de onbekende dieptes naar de plek op het eiland Bali waar nu Rambut Siwi zich bevindt. De Priester Danghyang Nirartha uit de tijd van het Javaanse Majaphait Rijk maakte deze reis ( hij vluchtte vanuit Java naar Bali tijdens het zo beroemde Majapahit Rijk, in de hoop het Hindoeïsme op Bali te beschermen tegen de oprukkende Islam,... en met succes)... Hij landde op deze speciale plek, en kwam er een kleine gemeenschap tegen, waar een dodelijk virus heerste. De mensen smeekten de vreemde priester om genezing. Door meditatie, gebeden ea. lukte het de priester en hij trok verder het eiland in. Hij knipte zijn haar en liet dit achter als talisman voor de mensen van de kleine gemeenschap."

 

 

 

 

 

 Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |