BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 


 

BALI AIRPORT

"Met een taxi van GRAB kostte de reis van het Sheraton Bali Kuta Resort naar de luchthaven slechts IDR 39.000 /EUR 2,70 (waanzinnig minder dan een taxi of huurauto)!
Na 3 maanden op Bali te hebben doorgebracht, hoop ik dat je me zult vertrouwen, als ik zeg dat Grab Car de goedkoopste ritprijs vraagt van en naar de luchthaven, die je op Bali zult vinden.
Taxi's voegen gekke toeslagen toe, hotels die geen gratis ophaaldiensten aanbieden, brengen vaak meer dan IDR 200.000 / EUR 14 in rekening, en privťauto's en chauffeurs - hoewel ze absoluut comfortabel zijn en je kunt er zeker van zijn dat ze Engels spreken - zijn de duurste optie van allemaal."
Lees hier over GRAB               Ngurah Rai International Airport (de officiŽle naam van de luchthaven) ligt in het zuiden van Bali, niet ver verwijderd van de hoofdstad Denpasar.
De luchthaven is vernoemd naar Gusti Ngurah Rai, een Indonesische vrijheidsstrijder, die stierf op 20 november 1946 in een gevecht met het Nederlandse leger. De Nederlanders versloegen zijn compagnie met behulp van luchtondersteuning. Rai en 95 anderen werden gedood in dit gevecht. De luchthaven ligt bij het plaatsje Tuban en tussen Kuta en Jimbaran. Alle toeristische bestemmingen liggen niet ver van de luchthaven. Zo ligt het centrum van Kuta op 2,5 km ten noorden van de luchthaven

Het aantal passagiers op de luchthaven stijgt ieder jaar met zo'n 12 tot 15 procent. In het jaar 2017 krijgt de luchthaven 20 miljoen passagiers te verwerken en dit is dan teven het maximum, wat de luchthaven aan kan. Het verlengen van de bestaande start- en landingsbaan is niet mogelijk hetzij als gevolg van de dichtbevolkte gebieden, die aan de luchthaven grenzen. Tevens is daar nog de zorg voor het milieu in dit gedeelte van Bali. Een plaats voor een nieuwe, grotere luchthaven met twee start- en landingsbanen is gepland in het noordelijke deel van Bali (in het oostelijke deel van Buleleng).

De luchthaven zal geen prijzen winnen voor zijn uiterlijk, maar het is functioneel genoeg en het heeft de gebruikelijke aanvulling van dure restaurants, belastingvrije winkels en andere diensten.
Geldautomaten, die geschikt zijn voor Cirrus en Plus Cards vind je op de luchthaven in de vertrek- en aankomsthal. Tevens zijn er een aantal geldwisselkantoortjes op de luchthaven, die eigendom zijn van bekende Indonesische banken, zoals BNI, BCA en Mandari.
De meeste geldautomaten voor internationaal, aankomende passagiers vind je direct na verlaten van de douane.
Er is een ATM direct links van de douane-uitgang, en een andere bevindt zich op korte loopafstand in de buurt van een restaurant.

 

De luchthaven beschikt over een vloot van bussen om passagiers van en naar vliegtuigen te brengen. De binnenlandse terminal heeft en onvoldoende aantal gates om de vliegtuigen te bedienen. Binnenlandse reizigers worden vaak met de bus naar de vliegtuigen gebracht, die geparkeerd zijn op het platform tussen de binnenlandse terminal en de cargo terminal. De terminal heeft ook gebedsruimtes, douches en massages. Verschillende lounges hebben speelplaatsen en film lounges van kinderen. De tv's vertonen films, nieuws, entertainment en sport.

 

Elke toerist moet de beveiligingsprotocollen ondergaan. Er vindt een bagage screening plaats en deze is vergelijkbaar met andere grote internationale luchthavens in de regio. De beperkingen van wat u mee mag nemen, zijn vergelijkbaar met die van de EU en de VS. Dus geen vloeistoffen of andere zogenaamde veiligheid items in de handbagage. Bij vertrek, zult u waarschijnlijk door drie controleposten heen gaan en eventueel ťťntje nog bij de gate. Heb geduld, vooral als het druk is.

 

Er zijn 3 manieren om Indonesie binnen te komen:

  • Visa on arrival. Dit visum krijg je bij aankomst. Je krijgt een gestempeld visum in je paspoort. Dit doen de meeste toeristen.

  • Visa in advance. Je koopt een visum op de ambassade voordat je aankomt in IndonesiŽ.

  • Visa waiver. Laat je paspoort zien en je krijgt een stempel. Dit visum is slechts voor selecte groepen. Vooral voor mensen uit de ASEAN landen

Toeristen, die met het vliegtuig op Bali aankomen door de lucht vanuit het buitenland, moeten de douane en de immigratie passeren op Ngurah Rai International Airport. Hier kun je bij aankomst een visum (VOA) kopen. Met ingang van januari 2014 dit soort visum bij aankomst beschikbaar voor US $ 35.00 en is geldig voor 30 dagen. Dat kan later bij een plaatselijk immigratie kantoor eenmalig periode van maximaal 30 dagen verlengd worden. (Het vorige 7 dagen visum bij aankomst is niet meer beschikbaar). Met gepast geld betalen in dollars wordt aanbevolen, hoewel over het algemeen de Euro ook geaccepteerd wordt. Als u teveel betaalt, wordt het teveel betaalde in rupiahs terug gegeven.

Bij vertrek uit Bali, moet u bij het vertrek op de luchthaven belasting betalen in Indonesische Rupiah, of als u met Amerikaanse dollars betaalt dan komt er een toeslag bij. De luchthaven vertrekbelasting is Rp 200.000 voor internationale vluchten ($ 22 mei 2014) en Rp 40.000 voor een vertrek met een binnenlandse vlucht. Kinderen jonger dan 2 jaar zijn vrijgesteld van vertrekbelasting (maar niet met een Visa On Arrival).

 

 

 

Uit een reisverslag:

"Op het vliegveld ging het super snel en toch een fijn momentje als onze trouwe vrienden dan op de bagageband liggen. We hadden besloten om als eerste bestemming naar Kuta te gaan. Een plaats in het zuidwesten van Bali, ook wel "the place to be" voor backpackers. Wij dus. Op zoek naar een taxi! Dit systeem werkte meteen heel anders dan dat wij gewend waren (miss, you want taxi??? yes! how much?).
Hier (op de luchthaven) moest je namelijk naar een loket, daar zei je waar je heen wilde, betaalde je en kon je met je bonnetje naar een taxi lopen. Die reed op zijn beurt naar de betaalde bestemming op het bonnetje. Erg fijn geregeld, zo weet je tenminste dat je niet meteen keihard wordt opgelicht (in een nieuw land heb je natuurlijk geen idee van de prijzen, koersen en dat soort grappen) en aankomt op de bestemming waar je wilt.
Zo gezegd, zo gedaan, stonden we na een tijdje met onze tassen in het o-zo-mooie Kuta."

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |