BALI
TOURISM
 

     

ENGLISH 

 
 
 

  Home

  Afstandstabel Bali

  Airport Bali

  Balinese Bevolking

  Bussen/ Bemo's Bali

  Feestdagen op Bali

  Fietsen op Bali

  Geld en Pinnen

  Gokken/ Casino Bali

  Homestay Bali

  Hotels

  Kaart van Bali

  Klimaat

  Reisdocumenten

  Taxi's op Bali

  Taxi's GRAB op Bali

  Vaccinaties

  Winkelen/ shoppen
 

  Bestemmingen

  Amed

  Batubulan

  Belimbing

  Candidasa

  Canggu

  Denpasar

  Gilimanuk

  Jatiluwih

  Jembrana

  Jimbaran

  Klungkung

  Kuta

  Legian

  Lovina

  Munduk

  Nusa Dua

  Padang Bai (ferry Lombok)

  Pemuteran

  Sanur

  Seminyak

  Sibetan

  Sidemen

  Singaraja

  Tenganan

  Tuban

  Ubud

  Lombok

  Nusa Lembongan (eiland)

  Nusa Penida (eiland)

  Gili Eilanden
 

  Belangrijke Tempels

  Agung Pulaki

  Brahma Vihara Ashmara

  Goa Lawah

  Gunung Kawi

  Lempuyang Luhur

  Perancak Tempel

  Pura Besakih

  Rambut Siwi

  Taman Ayun

  Tanah Lot

  Tirta Empul

  Tirta Gangga

  Ulan Danu Bratan

  Uluwatu
 

  Trekpleisters

  Allerduurste koffie

  Apenbos

  Barat National Park

  Barong Dans

  Erica op Reis: High 5 Rehab

  Erica op Reis: Ketut Liyer

  Gitgit Waterval

  Gunung Agung (vulkaan)

  Gunung Batur (vulkaan)

  Hanengevecht

  Kecak Dans

  Olifantengrot

  Olifanten Park

  Safari & Marine Park

  Sawa's en Rijst

  Stranden van Bali

  Treetop Adventure Park

  Waterbom Park - Kuta

  Waterpaleis

  Wild Water Rafting

  Zeeschildpadden (Opvang)
 

  Overige

  Reisaanbiedingen

  Links

  Contact
 

 

 

HOMESTAY

"In Ubud aangekomen, werd ik naar mijn homestay gebracht, waar ik 5 nachten zou verblijven. Wauwwauwwauw, ik heb niet vaak deze luxe gehad op vakantie! Ik werd door de tropische Balinese tuin geleid naar mijn homestay, de laatste van de 6, direct voor het zwembad! Dat zat er bij de andere homestay natuurlijk niet bij.
En dan nog mijn kamer, ontzettend groot natuurlijk. Terwijl ik bij mijn andere verblijven geluk moet hebben als ik een douche had met warm water, was hier gewoon een douche en aan de andere kant een grote badkuip. En het mooiste van alles, het bier stond al koud in de koelkast! Dat had ik in Jakarta nog niet eens. En dit alles voor een 10’tje per nacht!"

                Wilt U, als ervaren reiziger, op zoek naar een bijzondere vakantie en wilt u de bevolking van Bali zo goed mogelijk leren kennen?
Besluit dan eens om een "homestay" te boeken bij eén van de gespecialiseerde touroperators. U bent dan een paar dagen te gast bij een Balinese familie. Men spreekt in het gezin een aardig woordje Nederlands of Engels en ze zullen u met open armen ontvangen in hun huis. Het eerste woord, wat je zult horen, is "Selamat Datang", wat "Welkom" op Bali betekent.
Onder de homestay verstaan we, dat toeristen leven met een lokale familie in een kampunghuis en de hechte familiebanden leren kennen. Ze genieten van heerlijke huisgemaakte gerechten en ontdekken de eenvoudige levensstijl in het land. Het biedt de bezoekers de kans om het dagelijkse leven te ervaren.

Als toerist neem je deel aan het dagelijkse leven in het dorp. Ze gaan met je vissen, fruit plukken, maken een uitstapje met je, of je wordt ingeschakeld bij de productie van handwerk.
Het huis waar je verblijft is meestal redelijk luxe, netjes en goed onderhouden. Je hebt de tijd om met je nieuwe familie te kletsen over het alledaagse leven in Bali.
Je zult zien, hoe de gastvrouw een smakelijke maaltijd bereidt volgens traditionele methoden en hoe typische Balinese spelletjes worden gespeeld.

 

Dit is de perfecte manier voor degenen, die het traditionele Balinese leven willen begrijpen of om gewoon te ontspannen en genieten van uitzicht op de rijstvelden.
Ook laten ze je graag de omgeving zien en stellen je voor aan vrienden en familie. Schroom niet om je thuis te voelen, de Balinese bevolking is bescheiden en beleefd, maar boven alles zijn ze erg gastvrij. Iedereen wordt liefdevol "Abang" of "Kakak" genoemd, wat letterlijk broer en zus betekent. Ook al ben je geen familie. Ouderen worden respectvol met "Uncle" of "Auntie" aangesproken. Kortom, op Bali is iedereen één grote familie.
Je wordt helemaal opgenomen in deze familie. Elk gastgezin in een dorp heeft iets unieks te bieden aan toeristen.

 


Je hebt een schone en comfortabele kamer om te overnachten met een fan of airco. Nadat je bent uitgeslapen bent en opgestaan, wacht er een heerlijk ontbijt op je met veel fruit. Soms zijn er er ook bananenpannenkoekjes met palmstroop. Ga eens een wandeling maken door de omgeving van het dorp. Loop eens over de walletje tussen de rijstvelden. De rijstvelden worden 2x per jaar geoogst en tussendoor verbouwt men nog groenten. Vergeet niet goede schoenen aan te trekken als zo'n wandeling gaat maken.
Na jouw wandeling wacht de er een heerlijke lunch en nog een middag, waarin ze jou van alles hun Balinese willen laten zien. Natuurlijk kun je je ook ontspannen in een luie stoel op een veranda.
Homestay is de perfecte manier voor degenen, die het traditionele Balinese leven willen begrijpen of om gewoon te ontspannen en genieten van uitzicht op de rijstvelden.

Uit een verslag:

De gastvrouw en gastheer zijn hele hartelijke mensen. Je voelt je meteen thuis. In de ruimte waar je 's morgens ontbijt staat altijd warm water om je eigen thee of bali-koffie te bereiden. Het ontbijt is prima met keuze uit vers bereide vruchtensap of fruitsalade en brood met vers gebakken omeletje of heerlijke pancakes.
Vooral de gastvrijheid van de eigenaren verdient een dikke 10. De gastvrouw is een hele lieve vrouw en ze heeft een goed gevoel voor humor, dat aansluit op de Nederlandse mentaliteit. Ze vinden het belangrijk dat gasten onderling contact hebben en nemen initiatief om alleengaande reizigers op te nemen in de kring en in contact te brengen met andere gasten. De gastheer verzorgt ook dagtrips en als je in korte tijd veel wilt zien. Het aan te bevelen om samen met hem een dag op pad te gaan.
De homestay ligt aan de rand van Ubud en is te bereiken via een smal paadje tussen de huizen door. 's Avonds heb je echt een zaklantaarn nodig om je weg te vinden, maar de zaklantaarn is in de kamer aanwezig.
De kamer heeft naast een groot ook een klein raam met uitzicht op de rijstvelden. Het terras waar je buiten zit is ruim en de kamer ook. In Ubud kun je prima eten. Ga op zoek naar een "warung" als je prijs stelt op authentiek. De prijs/kwaliteitverhouding van deze eethuisjes is beter dan de meer op de westerse mens gerichte restaurants.
Vanuit de homestay kun je Ubud in maar als je via de poort naar de rijstvelden het pad afloopt en dan naar rechts gaat vind je op ongeveer een kwartiertje lopen een heel goed eethuis waar je onder de overkapping een prachtig uitzicht hebt op de rijstvelden. Een aanrader!

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |