GILI
EILANDEN
 

     

ENGLISH 

 
  ALLE GILI EILANDEN

  -- The Gili Islands

  -- Gili Air

  -- Gili Air Hotels

  -- Gili Meno

  -- Gili Meno Hotels

  -- Gili Trawangan

  -- Gili Trawangan Hotels

  -- Gili Asahan

  -- Gili Gede

  -- Gili Layer

  -- Gili Nanggu

  -- Sasak (Bevolking)
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

GILI MENO

"Gili Meno vinden we het paradijs waar ik zo opgehoopt had. Parelwitte stranden, met zand zo zacht als poedersuiker. Terwijl de rest heerlijk aan het luieren is op het strand, sluit in een mooie vriendschap met een Heremietkreeft, die ik Bintang noem. Ik maak een heel parcours voor hem, inclusief zoutwaterzwembad. De vriendschap blijkt echter maar van één kant te komen, hij probeert steeds te ontsnappen."


Gili Meno- aan het strand

          Gili Meno ligt slechts één kilometer van Gili Trawangan verwijderd en bevindt zich in het midden van de drie eilandjes. Het echte Robinson Crusoe gevoel van de Gili's kun je hier het best ervaren. Je vindt hier ook een aantal van de beste stranden.

Gili Meno is slechts twee kilometer lang en één kilometer breed. Tevens is Gili Meno het kleinste van de drie eilanden en veruit het meest rustige en onderontwikkelde. Het is mogelijk het eiland rond te wandelen langs het strand of op de paden van Gili Meno, die er zijn. Je wandeling duurt minder dan twee uur.
De meeste toeristen worden door Gili Meno aangetrokken voor de verleiding om aan de drukte te ontsnappen. Het is daarom erg populair bij koppels, die op huwelijksreis zijn en bij avontuurlijke types.

Het is gebruikelijk, dat het diner voornamelijk lokale cafés op het strand gebeurt. Favoriet is dan het eten gegrilde vis bij de schemering.
Op het eiland kun je lekker luieren in een hangmat, een boek lezen, of schaak spelen met de vriendelijke lokale bevolking. Dit scoort ook zeer hoog op de dagelijkse Meno agenda.
 
Voor duikers en snorkelaars beschikt het eiland over de beruchte 'Gili Meno Wall', waar overdag schildpadden vrij zwemmen en gigantische hoornkoralen (die iets van een plant weg hebben) wuiven tussen de andere kleurrijke koralen.
's Nachts kunnen duikers getuige zijn van enorme murenen, naaktslakken (Spaanse Dansers), baby inktvissen en een hele kreeften.

 

De meeste toeristen komen via Gili Trawangan naar Gili Meno. Ze nemen bij aankomst op Trawangan dan een aansluitende eiland-hopper-boot, die hen dan in een vijftien minuten durende reis over het tussenliggende zeewater naar Meno brengt.
Het meest populaire stukje strand op Gili Meno vind je links van waar de boten op het strand trekken. Dit zuidelijke stukje strand is, waar zich de meerderheid van de accommodatie zich bevinden. Hier speelt zich het meeste strandleven af, dat op het eiland te vinden is. Er zijn geen hawkers (venters), die een dagje zonnebaden verstoren. Aan de rand van het strand zijn hutten, die een perfecte onderbreking van de brandende zon zijn en waar toeristen drankjes en snacks kunnen kopen bij een naburige warung.
Een snorkeluitrusting huur je bij van een van de lokale verhuurders bij het strand. Zwemmen is volkomen veilig in het kalme water, maar ga niet te ver uit de kust.

 

Hoewel het misschien niet zo op het eerste gezicht lijkt, zijn er eigenlijk een behoorlijk aantal gelegenheden om 's avonds te eten aan het strand. Ze hebben allemaal een spectaculair uitzicht op Lombok en Gili Trawangan.
Balenta (in het noorden van het eiland) is gespecialiseerd in lokale Sasak gerechten. Hier heb je Mount Rinjani en het vasteland van Lombok op de achtergrond.
Bibi's Café is een onderdeel van Villa Nautilus en heeft de gebruikelijke mix van Westerse en Indonesische gerechten en naar verluidt de beste pizza's van het eiland.
De Jungle Bar is te vinden bij de Tao 'Kombo bamboehutten en is letterlijk gelegen in de bush! Een rustige en afgelegen plek op het verre zuidelijke puntje van het eiland.
Mallias Child is een populaire ontmoetingsplek voor budgetreizigers en men serveert hier een onstuimige mix van Indonesische en Europese gerechten.
De Rust Bar and Restaurant ligt straatkant direct aan de haven, op een centrale locatie met coole muziek en na het diner of een drankje vind je hier ook gokkers.


Mallias Child

Ga niet naar Gili Meno,als je een accommodatie verwacht van het hoogste niveau, zoals op Trawangan. De charmante Thaise stijl hutten bij het strand zijn erg populair. Deze vind je op alle drie de eilanden en liggen in feite dicht bij de zee. De middenklasse bungalows liggen iets verder van het hoofdpad, terwijl budgetkamers verspreid over het hele eiland te vinden zijn.
Er zijn niet veel te doen op Gili Meno, wat echter bekend moet zijn bij de toerist, die dit eiland uitgekozen heeft. Degenen, die toch iets willen zien om de verveling te verdrijven, oet naar het Bird Park in het centrum van het dorp. Dit is een leuke afleiding voor een ochtend of middag. Er bevinden zich hier zo'n 300 vogels, waaronder pauwen, neushoorvogels, adelaars, pelikanen, ara's en papegaaien.


Gili Meno - hutjes aan het strand: bescherming tegen de zon....

 

Door via deze site te boeken blijft deze onafhankelijke, niet commerciële site bestaan.

Turtle Gili Meno Bungalows

Het Turtle Gili Meno Bungalows ligt in Gili Meno en biedt een 24-uursreceptie en een restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een klamboe en een kledingkast. Ze hebben een eigen terras en een privébadkamer met een douche en handdoeken. De kamers bieden uitzicht op de tuin. Er wordt elke dag een ontbijt geserveerd. Op het terrein en in de omgeving kunt u allerlei activiteiten ondernemen, zoals vissen en snorkelen. De internationale luchthaven van Lombok ligt op 51 km afstand.

Meer informatie en foto's:  Turtle Gili Meno Bungalows |klik nu|

 


.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |