LOMBOK
AMPENAN
 

     

ENGLISH 

 
 

  Terug naar: Bali Tourism
 

 -- Lombok

 -- Lombok - Airport

 -- Lombok - Afstandstabel

 -- Lombok - ATM/ Pinnen

 -- Lombok - Autohuur

 -- Lombok - Tweewielers

 -- Lombok - Kaart
 

  Ampenan

  Bangsal

  Bayan

  Cakranegara

  Gerupuk (Grupuk)

  Kuta (Lombok)

  Labuhan Lombok

  Lembar

  Mataram

  Mayura Tempel/ Park

  Monkey Forest

  Praya

  Pura Agung Gunung Sari

  Pura Batu Bolong

  Pura Gunung Pengsong

  Pura Lingsar Tempel

  Pura Meru Tempel

  Pura Suranadi

  Rinjani Beklimmen

  Senaru

  Senggigi

  Sekotong - Schiereiland

  Sukarara

  Taman Narmada

  Tanjung

  Tetebatu
 

  De Gili Eilanden

  Gili Trawangan

  Gili Meno

  Gili Air

  Gili Asahan

  Gili Gede

  Gili Layer

  Gili Nanggu

  Sasak Bevolking
 

 

 


 

AMPENAN
- de oude haven -

"En nu ben ik dan op Lombok in de plaats Ampenan bij mijn tante en twee nichtjes!! Het was echt super om ze na zes jaar weer in levende lijven te zien! Best emotioneel ook allemaal maar zo ontzettend leuk. Mijn nichtjes, zeven en negen jaar oud, zijn helemaal in de wolken en iedere dag willen ze dingen gaan doen want zij hebben nu een maand kerstvakantie. "


Ampenan: eten bij het strand

          Ampenan is de voorstadje van de stad Mataram. Net zoals Chakranegara maakt het deel uit van het agglomeraat Mataram, de hoofdstad. Vroeger was Ampenan een stad die door de Nederlandse kolonisten als haven werd gebruikt voor de doorvoer van specerijen. Het was voor hen een belangrijke haven. Wie goed rondkijkt in Ampenan kan nog oude gebouwen vinden uit die tijd. Tegenwoordig komen nog steeds mensen naar de haven, maar nu voor de cafeetjes en restaurants, want de haven van weleer bestaat al lang niet meer. De belangrijkste haven van Lombok is nu Lembar met zijn veerdienst naar Bali en zijn containers, die daar aan land worden gebracht.

Hoewel het strand in de middag vrij goed bezocht, omdat het panorama zo geweldig is. Wanneer de zon in het westen ondergaat, brengen lokale mensen en toeristen daar meestal hun tijd door. Ze genieten van de zonsondergang, terwijl ze genieten van heerlijke geroosterde mais, die vlakbij het strand verkocht worden door de lokale stalletjes.
Het panorama wordt nog romantischer, wanneer het donker wordt; op dat moment gaat de maan schijnen en vervangt de zon. Op het Ampenan-strand vind je ook de ruļnes van de pier, die gebouwd werd door de Nederlanders. Tegenwoordig wordt de pier door de lokale bevolking gebruikt als visplek.
Helaas is in de jaren 70 besloten om Lembar tot belangrijkste haven te maken. Het laas is de haven nu alleen nog een stukje geschiedenis.

 

Het is niet moeilijk om naar de oude stad Ampenan te komen, omdat de het stadje nu deel uitmaakt van de hoofdstad Mataram. Er is veel openbaar vervoer, inclusief bus en taxi, die naar Ampenan rijden. Er zijn ook hotelletjes in de wijk, waar toeristen meestal de nacht doorbrengen. Het nachtleven in Ampenan is ook geweldig, omdat veel bars tot laat geopend zijn. Er zijn leuke winkeltjes, waar je terecht kunt voor amuletten, houten kistjes en verschillende soorten textiel.


Naar Ampenan


Toeristen kunnen hier ook traditionele dansvoorstellingen bijwonen en kunsttentoonstellingen bezoeken. Er zijn ook traditionele poppenspelen, de Wayang Kulit, die regelmatig worden gespeeld. Als je van oude traditionele markten houdt, is Ampenan een perfecte bestemming. Een van de meest aanbevolen traditionele markten in Lombok is Kebun Roek Traditional Market, Ampenan. Het ligt vlak bij het verkeerslicht de weg van de luchthaven Selaparang. Ze bieden verse producten van het eiland aan en lokale snacks. Je kunt ook een levende kip krijgen. Je kunt de meest verse vis op het eiland verwachten, nadat de vissersboten in de middag aan land gekomen zijn.
In deze buurt vind je gemakkelijk winkels, die sarongs met zilveren draad, of andere met gouddraad omwikkelde kledingstukken, of rieten manden etc. verkopen. In Ampenan zijn ook ambachts- en antiekwinkeltjes, waar je allerlei kunstvoorwerpen uit Lombok kunt kopen.

Vergeet dus niet om naar de oude stad Ampenan te gaan, wanneer je Lombok bezoekt, omdat de stad je een onvergetelijk moment bij je zal achter laten.


Lokale Markt in Ampenan

"Bij Ampenan gaan we links af een weggetje in en rijden tot een "groter" kruispunt en gaan weer links en staan vervolgens met de scooter in de file omdat er een plaatselijke markt aan de gang is, dit is echt schitterend om mee te maken iedereen loopt,scootert of autoot dwars door elkaar heen!! En wat er allemaal niet mee moet aan koopwaar... Echt geweldig! "

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2014 - 2022 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |